Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co rozumiecie przez określenie pretensjonalna osoba

Polecane posty

Gość gość
taka ktora np chce wyjsc na mega skromna, a widac po zachowaniu ze jest z sebie piekielnie dumna i to maksymalnie przebija. ciezko to wyjasnic.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Jeszcze ktoś się wypowie? Ostatnio pewna osoba tak mnie oceniła i tak się zastanawiam co o tym myśleć...

Gość gość
Znam słownikową definicję, po prostu jestem ciekawa waszych skojarzeń. :-)

Gość gość
osoba z pretensjami do - ogólnie rzecz ujmując - bycia kimś lepszym

Gość gość
w pewnym siebie prosta, prymitywna, mało wyrafinowana chyba łatwiej wytłumaczyć na przykładzie stylu ubierania: osoba z klasą wybierze coś klasycznego, eleganckiego, podczas gdy osoba pretensjonalna wybierze brokaty, cekiny i to co rzuca się w oczy przykładem bezguścia i pretensjonalności może być np. Doda

Gość gość
Mi się pretensjonalna osoba kojarzy z kimś, kto w ogóle nie pasuje do otoczenia, osób przy których stoi. Wiesz, normalni ludzie i taki kolorowy klaun. Słabo to się pokrywa z definicją :D

Gość gość
Mi się kojarzy z osoba sztuczna, udawajaca np lepszy stan materialny, taka "co to nie ona"

Gość gość
dla mnie osoba pretensjonalna to taka ktora ma pretensje i rozszczeniową postawe, Taka ktora dużo krzyczy, glosno komentujem, nic jej sie nie podoba

Gość gość
Mnie się kojarzy z egzaltowaną, oderwaną od rzeczywistości osobą, która używa przeintelektualizowanego słownictwa i ma się za lepszą od innych.

Gość gość
"dla mnie osoba pretensjonalna to taka ktora ma pretensje i rozszczeniową postawe" - nie, to nie jest osoba pretensjonalna. Polecam definicję