Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam poltoraroczniakow co jedza wasze dzieci w ciagu dnia

Polecane posty

Gość gość

I ile tego zjadaja? Mozecie tez podac wzrost i wage:) dzieki

Gość gość
powiem Ci co dzisiaj zjadła na śniadanie suchą bułkę bo na to miała ochotę. Na drugie zjadła jajko na twardo z sałatką ze świeżych warzyw (pomidor, kapusta pekińska itd.). Teraz aktualnie śpi. Na obiad zje pyzy z mięskiem (bo tak będziemy jeść wszyscy), a na kolacje jeszcze nie wiem, może ze 2 kanapki z dżemem albo jedną zależy ile będzie chciała. Wczoraj za to zjadła na śniadanie jedną całą bułkę z dżemem śliwkowym, na drugie śniadanie razem ze mną jadła kanapki z wędliną, serem i kapustą pekińską może z kromke chleba zjadła. Na obiad karkówkę z ziemniakami i kefirem (ograniczamy mleko bo najprawdopodobniej z tego powodu ma AZS) na kolacje nie miała ochoty jeść nic tylko na noc wypiła około 240 ml soku. Przed dostaniem wysypki jadła często np. owoce z jogurtem lub z twarogiem czy warzywa z twarogiem na śniadanie czy podwieczorek. Na kolacje wypijała zagęszczone mleko kaszą też około 240 ml. Robiłam np. zupę mleczną lub płatki kukurydziane ( z małą ilością cukru) z jogurtem i truskawkami. Naleśniki z serem lub np. mięsem i warzywami. CZASEM zje parówki, czy kiełbase. Ma teraz 22 miesiące i warzy około 13 kg wzrostu nie podam bo nie wiem, ale ma pewnie około 85-90 cm. Może coś Cię z tego zainspiruje my mamy małe pole do popisu przez to mleko bo musimy uważać ale dzięki temu córka je zdrowsze jedzenie i nie idę na łatwiznę z tymi sałatkami z jogurtem tylko coś wymyślam. :)

Gość gość
Głupie pytanie. Pytasz jakbyś miała niemowlę i nie wiedziała jak je żywic. Takie dziecko je podobnie do ciebie i tyle ile chce przeciętna waga takiego dziecka to ok 11- 12kg.

Gość gość
Nie ma glupich pytan,sa jedynie glupie odpowiedzi jak twoja:D wiem doskonale jak zywic swoje dziecko a pytam z ciekawosci.

Gość gość
Syn ma 20 miesięcy wazy 11.5 kg ma 85 cm wzrostu. Dzis zjadl trochę omleta, kilka chrupek kukurydzianych i mala miseczkę zupy kalafiorowej. Teraz spi. Jak wstanie zje pewnie jak zawsze serek. Koło 17 krokiety z miesem planuje i przed spaniem kolo 20 na kolacje zje kanapki z serem zoltym lub kaszke. Ogolnie moje dziecko jest bardzo wybredne ostatnio nie chce jesc warzyw (chyba ze w zupie) i owocow.

Gość gość
mój ma 13 miesięcy i jadł dziś na śniadanie 240 ml mleka + kaszka bananowa później obiad pomidorowa z ryżem i indyk z warzywami jak się obudził wypił 240 ml kakao i na kolacje zje również 240 ml mleka + kaszke wielozbożową mierzy 86 cm i waży ok 12 kg