Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyc sie jezyka angielskiego

Polecane posty

Gość gość

jak sie nauczyliscie czy od samych sowek zaczynaliscie czy od zwrotow? tez sie kaleczyliscie na poczatku ?:( az wstyd jak sie kalecze z jezykiem chce dobrze mowic a nie powoli i zastaawiac sie ;[ prosze o normalne odpowiedzi a nie wymadrzanie sie bo kazdy glupi na forum moze to robic...

Gość gośćDD
Ja nie mialam takiego problemu, bo przyjeżdżając tu uczylam się angielskiego w Polsce 6 lat i zawsze miałam talent do jężyków. Ale doradzę Ci tak, najważniejsze to nie mieć oporów i nie wstydzić się , jak nie potrafisz się wysłowic, nie krępuj się prosić rozmówcę o powtórzenie i wyjaśnienie jakiegos zwrotu jak nie rozumiesz.... staraj się mówić jak najwięcej, dobrze jest mieć znajomych native speakers albo chociaż nie Polaków, to z nimi tez musisz po angielsku się dogadać. czytaj książki po angielsku, rozwijają słównictwo. i nie czytaj jakis bazdurnyc hgazet typu Daily Mail itp :O tylko książki. polecam Harry'ego Pottera, pierwszy tom jest łatwy i krótki, ale ładnie poprawnie napisany. zapisz się może na jakis kurs językowy tego jest mnóstwo. I nie łam się jak Ci nie wychodzi. najważniejsze jest to, że masz chęci! Jak widzę tu Polaków którzy po kilku latach ledwo co dukają ale uważają, że po co się uczyć, przeciez nie zadają się z tuteszymi ale tylko z Polakami, słówka potrzebne w pracy znają, słowa chleb ziemniaki mleko też, a przecież do lekarza itp to wezmą tłuamcza :O poważnie, znam takie dwie pary. ciekawe, jak pomagają dzieciom robic lekcje ... moje dziecko w 2 klasie miało mnóstwo pisania... nieważne. powodzenia w nauce!!

Gość gośćDD
Wybacz literówki szybko pisałam

Gość gość
każdy sie na początku jąkał :) chyba łatwiej zaczynać od samych słówek, potem zwroty łatwiej wchodzą do głowy :) no i warto poszukać szkoły językowej, najlepiej takiej, w kórej są native speakerzy. w Wawce np. w pi school są.