Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do jakiego wieku dzieci dobieraja sie do telewizora

Polecane posty

Gość gość

może to i głupie pytanie ale mam rocznego synka który notorycznie dobiera się do telewiozora który stoi na niskiej komodzie. maz chce kupic wyzsza komode ale mnie się to nie uśmiecha bo to po pierwsze wydatek a po drugie nie będzie pasowalo do mebli w pokoju. nie widze sensu kupowania nowej komody na 2 lata? no wlasnie. kiedy dzieciom przechodzi fascynacja takim sprzętem i chcec tłuczenia w niego klockami?

Gość gość
Co za durni ludzie tu piszą. Myślisz, że jak u mnie np. dziecko w wieku 1,5 roku przestało się interesować telewizorem to i u Ciebie tak będzie? Mamy ci podać dokładny "książkowy" wiek kiedy dziecko przestaje interesować się tv? Myślę, że jak Ci 10 osób odpisze kiedy to było u nich, to u każdego będzie to i tak inny wiek.

Gość gość
Popieram wpis powyżej. Moje dzieci w ogóle nie dobierały się do telewizora np. Musisz po prostu dzieciaka nauczyć, ze to nie jest zabawka dla niego. A ile Ci to zajmie? Tego nie jesteśmy w stanie obliczyć

Gość gość
durna to jesteś ty. myślisz ze 5 letnie dziecko interesuje się waleniem w telewizor? sa jakies etapy rozwoju dziecka. sa widelki kiedy dziecko zaczyna raczkować, chodzic i kiedy dojrzewa na tyle żeby się bawic zabawkami a telewizorem.

Gość gość
no jak twój bachor w tv rzuca klockami to należałoby zamiast nowej komody dzieciaka zacząć wychowywać ! co za tępa sucz

Gość gość
bachora to masz ty debilko. moje dziecko ma rok.to niemowlę. pustaku jak myślisz ze takie male dziecko jest w stanie sluchac polecen to gratuluje "inteligencji"

Gość gość
A nie jest w stanie? JAk go nie wychowujesz tylko hodujesz to nie jest :D Wychowałam dwójkę dzieci i żadne nie napierdzielało mi klockami w telewizor. A starsze niemowlaki doskonale rozumieją już znaczenie słowa nie. Więc albo twój dzieciak nie grzeszy inteligencją albo masz w dupie wychowanie swojego słodkiego bobaska.

Gość gość
autorka debilka, tylko tyle powiem

Gość gość
może zamiast w telewizor niech ciebie po ryju napierdala? :D

Gość gość
co mnie podkusiło żeby zadawac pytanie na forum na którym siedza sfrustrowane bezrobotne debilki których poziom kultury siega rynsztoka. ciekawe jak takie kulturalne mamusie wychowują swoje dzieci. zapewne w piaskownicy wasze synusie i corunie operują takim samym jezykiem. ze tez musiałam znizyc się do waszego poziomu i sama zacząć was obrazac, ale niestety inny argument niż debilka do was niestety nie przemawia

Gość gość
autorko jesteś debilką która nawet nie potrafi ujarzmić roczniaka :o współczuje zdemolowanej chałupy za kilka lat .....ok...nie współczuje sama sobie na to ciężko pracujesz zamiast wychowywać dzieci ty sprzęty zabierasz?

Gość gość
Tak autorko- bo ty jesteś bardzo kulturalna i epitetami nie rzucasz :D

Gość gość
:)dobieraja sie do jakiegos 5 lub 6 roku byla na ten temat sonda ulivczna dziecko sie zabilo bo telewizor go walnal 999 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość gość
Nie wszystkie wpisy autorko są obraźliwe w stosunku do ciebie. Ale irytujesz się bo nie ma żadnego po twojej myśli :D Nikt ci nie powie kiedy twoje dziecko się ogarnie bo dopóki nie zaczniesz go wychowywać będziesz miała z nim problem.

Gość gość
a co cie obchodzi jak ja dziecko wychowuje ? zajmuj się swoim. ja zadałam pytanie. jak nie jesteś w stanie normalnie odpowiedzieć bez rzucania obraźliwych epitetów to nie odpowiadaj. a ja owszem rzucam epitetami bo jak pisałam powyżej musiałam się znizyc do waszego poziomu

moja córka ma 11,5m i jakoś reaguje na słowo "nie wolno", a uparta jest bardzo. Wychowuj, a nie hoduj ;) masz chyba takie podejście jak moja znajoma- dzieciak uporczywie wywalał rzeczy z szafy, a ona zamiast go uczyć, że nie wolno- to stwierdziła, że przeczeka ten głupi okres. Ok- można i przeczekać- też jakieś wyjście z sytuacji, ale w ten sposób dziecko nie ma granic wyznaczonych i potem chodzą takie dzikusy.

Gość gość
nie interesuj się moim systemem wychowawczym bo nie o to pytałam. mnie guzik obchodzi jak pięknie coreczke "Wychowujesz" a nie "Hodujesz"

Gość gość
Kup uchwyt na tv na ścianę. Ok 200 zł

Gość gość
to ja odpowiem autorce na pytanie. mój synek ma 19 miesięcy i nadal telewizor to ulubiony ale tez zakazany obiekt zabawy. jak myśli ze nikt nie patrzy to wciska guziki. tak wiec jeszcze pare miesięcy przed Toba. Pozdrawiam acha i uważam ze go wychowuje a nie hoduje mimo ze nie bardzo chce sluchac ze nie wolno bawic się telewizorem:P

Gość gość
Taaa zapomnialas autorki ze dzieci kafeterianek SA mega inteligentne i w wieku jednego roku reagują na nie wolno za pierwszym razem i odchodza od TV mówiąc przepraszam mamusiu juz więcej nie będę dotykał... Hahaha

Gość gość
Moj ma 13 miesięcy i mimo zakazów lubi sobie podejść do TV i skrobac palcami szczególnie jak włączona jest Telegazeta. Zakazy nic nie dają prawie zawsze muszę podejść zabrać go. Właśnie tez jestem ciekawa do kiedy będzie trwała ta jego fascynacja :-)

Gość gość
Roczne dziecko powinno juz sie uczyć co wolno a co nie . Pies rozumie a co dopiero dziecko:)

10:57 - no najwidoczniej moje dziecko jest inteligentne :) zdarza się :D

Gość gość
Po pierwsze autorko, kiedy dziecko kończy rok, to przestaje być niemowlęciem:) Odpowiadając na pytanie. Dziecko widzi poruszające się kolorowe obrazy i to go interesuje ze względu na to, iż ono poznaje świat. Walenie klockami po tv to rodzaj badania, co to jest. Dokładnie to samo może robić z oknem. Nikt ci nie powie, kiedy mu to przejdzie. Daj dziecku komórkę do ręki, lub tablet i zainteresowanie będzie podobne. Każde dziecko jest inne, ale każdemu trzeba pokaząć co wolno, czego nie wolno. Kiedy dziecko się zorientuje co to jest tak naprawdę tv i służy do oglądania ruszających się obrazków, to wtedy przestanie na telewizorze "leżeć". Ważne jest pokazywanie, nie, nie wolno klockiem. Jak w każdym innym przypadku. Kontaktem mu się przecież też nie pozwolisz bawić, żelazkiem też nie. Nie pamiętam, żeby moje dzieci biły zabawkami po telewizorze, ale potrafiły siąść 20cm przed telewizorem i się patrzeć. Oczywiście co zabrałam dziecko sprzed tv, to za 5 minut siedziało tam znowu. I tak w kółko. Widzę tutaj taki wpis, nie wiem czyj: " sa widelki kiedy dziecko zaczyna raczkować, chodzic i kiedy dojrzewa na tyle żeby się bawic zabawkami a telewizorem". Tak sa, ale dotyczące siedzenia, raczkowania, mówienia itd, ale nie ma uwzględnionego telewizora! Jeśli chodzi o zabawki to jest np: coś takiego, w tym wieku, a w tym dziecko potrafi dopasować do siebie dwa elementy.

Gość gość
moja się nauczyla tylko włączać i to wszystko co ją interesowało :)

Gość gość
pies ma inteligencje dwulatka wiec od roczniaka za wiele nie można oczekiwać:P no ale dzieci kafeterianek to inna sparawa