Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masha28

Życiowy dylemat pt. Miłość czy praca?

Polecane posty

Gość Masha28

Hej. Chciałabym Was prosić o radę. Opiszę swoją sytuację. Otóż rok temu poznałam świetnego faceta, dziś mogę stwierdzić,że to miłość mojego życia. Mieszkamy razem.Nigdy nie byłam tak szczęśliwa w związku i wiem,że to ma przyszłość, jesteśmy dla siebie stworzeni. Jednak na początku roku straciłam pracę( w której zresztą mało zarabiałam i nie lubiłam jej)i od tego czasu nie mogę znaleźć nic innego.Moje szanse są marne,bo mimo że mam studia(kto ich nie ma),moje skąpe doświadczenie nie robi wrażenia na pracodawcach, w Warszawie jest po prostu masa takich osób jak ja. Ok. 20 rozmów kwalifikacyjnych,setki CV i nie mogę znaleźć nawet stażu.. Mój luby dość dobrze zarabia (ok.3500zł netto), ostatnio zmienił pracę na bardziej rozwojową. Zanim ją zmienił planowaliśmy wyjazd do UK (mgliście i bez konkretnych planów), obecnie mówi,że w nowej pracy ma duże perspektywy rozwoju i nigdzie na razie nie wyjeżdża(pracuje w IT), tym bardziej,że bardzo kiepsko mówi po angielsku(posiada raczej umiejętność czytania,ale jego wymowa jest tragiczna i nie wiem czy to sie da naprawić;)). Obiecuje mi,że kiedyś wyjedziemy,ale ja nie wiem czy to nastapi z jego językiem... Rodzice mi pomagają finansowo i nie jest to dla nich jakieś spore obciążenie,bo są dość majętni. Jednak mnie dobija siedzenie na bezrobociu,czuję że tracę czas.Źle się czuję na utrzymaniu rodziców w tym wieku (28 lat).Znam angielski bardzo dobrze,mam certyfikat, żyłam pól roku za granica...Mam ochotę spróbwać życia w UK, chociażby po to,żeby wiedzieć,że nie chcę tam żyć. Jednak wiem,że związki na odległość nie rozpadają (już jeden mi się rozpadł). Nie wiem czy siedzieć w Warszawie,licząc,że znajdę pracę za 1500 w końcu, czy wyjeżdżać do lepszych perspektyw. A może tylko wydaje mi się,że gdzie indziej mam perspektywy. Co byście zrobili na moim miejscu? z góry dziękuję za rady

Gość gość
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Przecież nie musisz wyjeżdżać na stałe :). Jeśli wasza miłość jest prawdziwa to na pewno przetrwa.

Gość gość
Wybierz siebie- milosc poczeka!!! Wyobraz sobie ze zmarnujesz mozliwosc dla niego a z nim ci jie wyjdzie- a znajac zycie Ci z nim nie wyjdzie

Gość gość
jedz do uk

Gość Masha28
czemu zakładasz,że z nim mi nie wyjdzie?:(