Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeden z liderow Separatystow Strielkow zostal ranny

Polecane posty

Gość gość

zostal rany w walce

Gość gość
A wiem, wiem... minister obrony samozwańczej Donieckiej Republiki Ludowej Igor Striełkow. Nie dziwię się. Ukraińska armia jest bliska zdobycia Doniecka. Pamiętam jak Striełkow wypowiadał się na temat jednego z pogromów swoich ludzi. Zginęło wtedy ze 200 separatystów. "Nasi pierwszy atak podbili, jednego tanka podbili, ale tych tanków było piętnasti czy dwudziesti. Tamci grada użyli. Nie mieliśmy szans.".

Gość gość
Generalnie, Igor Striełkow zawsze marzył żeby zginąć w taki właśnie sposób. W walce. Na polu bitwy. Taki właśnie jest Striełkow.

Gość gość
Ja sam mieszkam w Stalowej Woli. Na poligonie w Nowej Dębie przez cały Sierpień miały być intensywne ćwiczenia wojskowe, ale na zapowiedziach się skończyło. W Piątek w Warszawie będzie defilada Wojska Polskie, w trakcie której zaprezentowane zostaną najnowsze polskie czołgi typu Leopard 2A5 (kupiliśmy 105 sztuk z niemieckiego demobilu). Wersja A5 w stosunku do A4 ma cięższe i specjalnie profilowane opancerzenie czoła wieżyczki. Same Niemcy bazują obecnie na wersji A6 (z lufą wydłużoną o 20%, dzięki czemu pocisk wylatuje z większą prędkością początkową).