Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myslicie ze to dobry sposob na oszczedzanie

Polecane posty

Gość gość

Mamy z mezem osobne konta bankowe.ale i tak kasa w spolna. I tak kazde z nas ma na swoje konto wplywy z pracy. zalozylismy sobie wspolne konto oszczednosciowe. czyli majac juz razem cala kase. obliczam ile w danym miesiacu mam oplat, zostawiam na zycie i kwote na np. ubrania, kosmetyki i na nie przewidziane wydatki.leki , jakies wyjazdy, urodziny. a reszte wplacam na oszczednosciowe, i to co mamy z dodatkowej pracy. i nie mamy prawa tej kasy od tak ruszczac.

Gość gość
tak, robię tak samo :)

Gość gość
my te tak robimy (poza liceniem na pocatku miesiaca bo to da sie prewidziec). kazde nas na konta oszczednosciowe, rozne lokaty - wkladamy tam, gdie sie aktulnie oplaca - trzeba to sprawdzacbo sa cesto rone fajne promocje, ograniczone w czasie, czyli trzeba przekladac kase. to dobra metoda - pieniadze nie leza tylko sie mnoza

Gość gość
ja też tak robie ,ale sama , mam rozdzielność majatkową.

Gość gość
My placimy rachunki pare miesiecy do przodu i potem mamy z glowy. Placimy i tak ryczalt za gaz wiec mozna zaplacic pare rachunkow do przodu :-) Wydaje sie ze mamy wiecej na wydatki. Z oszczedzaniem to moze niewiele wspolnego ale jak jest lepszy miesiac to trzeba to wykorzystac:-) Dla nas fajny sposob. http://www.bajeczki.org

Gość gość
ja sama odkładam , bo mój p. jest rozrzutny, nieoszczędny i przy nim na chleb by nie było.. a i tak wiecznie ode mnie wyciąga , to na paliwo, to na opał...

Gość gość
Dobre konto bankowe? Tylko Konto rozsądne z premią 50 zł w Alior Banku. Warunki oferty: - zwrot 3% wydatków kartą w sklepach spożywczych, supermarketach i hipermarketach (z wyłączeniem sklepów internetowych), - 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą - 0 zł za prowadzenie konta i tylko 5 zł za kartę - 50 zł jednorazowej premii Załóż konto i ciesz się, że masz prawie darmowe konto! http://rekomendacja.aliorbank.pl/rekomendacja/index.html?application_ID=59074_4000_2

Polecam ci zamiast kont oszczędnościowych dobre lokaty promocyjne. Obecnie niektóre banki dają aż 5 %. Możesz też skorzysztać z Planów Systematycznego Oszczedzania. Na zwykłych kontach oszczędnościowych wiele sie nie zarobi. A jedyny z nich pożytek to że są dostępne pieniądze od ręki.