Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem gruba i mam dziwaczną przemianę materii

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam problemy z przemianą materii. Chodzi o to, że choćby nie wiem co, dieta nie pomaga mi schudnąć. Na co dzień nie jem dużo i do tego raczej zdrowo. Ale próbowałam już różnych diet, od zwykłych po drastyczne i choć każdej się trzymałam, po 2-3 miesiącach bez efektów rzucałam. Próbuję się pozbyć nadwagi już od 6 lat! Z drugiej strony miałam ze 2 razy taki okres że przez mc się dosłownie obżerałam i nic nie przytyłam. Ciekawe co zrobić aby schudnąć

Gość gość
zacznij ćwiczyć

Gość gość
Biegam co 2 dzień przez 30 minut...

Gość gość
sprawdź tarczycę

Gość gość
A masz moze wysoki cholesterol tradzik nieregularne miesiaczki?

Gość gość
Wiem o co Ci chodzi. Tak, mam PCO. Ale mój gin olał sprawę, bo jestem uczulona na tabletki, jakie mi zapisał. Tak, mam trądzik, miesiączki regularne ale bolesne i obfite, za duże owłosienie...

Gość gość
W takim wypadku na prawde ciężko schudnąć. Mam ten sam problem ale schudłam osiem kilo podczas tygodniowej głodówki..

Gość gość
Tarczycę badałam, też na to wpadłam, mam zdrową na szczęście...

Gość gość
Jetem podobny przypadek mam nieregularnemiesiaczki a czy to ma cos wspolnego?

Gość gość
Ja kiedyś głodowałam 2 tygodnie, ale nie schudłam. Zresztą moja waga z dnia na dzień potrafi się wahać o 2 kg. I to w dziwny sposób, np. dużo się ruszam, mniej jem - 2 kg na plusie, jem normalnie, nie ruszam się - 2 kg na minusie. Nie będę już głodować, bo do reszty rozwalę metabolizm.

Gość skolowana88
Mam rowniez pco 25kg na plusie Kochanie nic imnego jak dieta i cwiczenia

Gość gość
I zmien gienia skoro olal sprawe

Gość gość
No dobrze, ale jaka dieta i jakie ćwiczenia? Bo od dawna jestem na jedzeniu niskowęglowym i jak wspomniałam biegam.

Gość gość
To już 4 gin i w dodatku endoktrynolog.

ja też mam PCO i też nie mogę schudnąć :/ nie mam nadwagi ale troszkę więcej ciałka tu i ówdzie którego chciałabym się pozbyć, ale nic nie przynosi efektów, ani dieta ani ćwiczenia, schudłam jak brałam estrofem i duphaston, jednak lekarz kazał odstawić i wróciło do tego samego :/

Gość gość
A ja po hormonach rzygam i mam większość tzw. niepożądanych objawów...

Gość skolowana88
Dziewczyny przedewszystkim zbadnych slodyczy,zadnego cukru Ja bylam wczoraj u dietetyka wiec mozemy korzystac od pon(czekam na opracowanie) z mojej diety Ja rowniez nie wiedzialam co mam jesc bo w necie rozne opinie sa

Gość gość
ja bylam u dietetyka tylko ze ja mam duza nadwage i aby sie odchudzic powiedzial abym nie jadla wcale czyli nic - od zwierzat tz.miesa mleka masla jogurtow itd. dalejnic z maki ani jasnej ani ciemnej - no to wiecie co chleb bulki ciasta, to wszystko zastapic jarzynami i owocami, w razie glodu jesc fasole,groch,kasze, narazie jem tak pare dni i juz czuje sie duzo lepiej

Gość skolowana88
Goscie powyzej wypier*dalac z damskiego forum

Gość gość
gość dziś Spróbuj gruba świnio diety oświęcimskiej. Tam nikt nie był gruby. Każdy grubas gada te same głupoty, że nic nie je. Jasne, tyje bo nałykał się wody i powietrza. Co za gruba, zakłamana, wredna świnia. Jakim to chamem trzeba być, żeby tak kłamać. No weź chamko się przyznaj, że żresz jak świnia. Ja bym ciebie świnio raz dwa odchudził. Same kości by zostały. - Typowe podejście faceta. PRZY TEJ CHOROBIE MOŻNA TYĆ Z POWIETRZA. TA CHOROBA NISZCZY TRZUSTKĘ DURNY C/IU/LU NIEDOUKU. @ Do autorki, post poniżej.

Gość gość
Autorko, przy tej chorobie ze względu właśnie na trzustkę dieta wysokobiałkowa-niskowęglowodanowa. Niestety jak masz pcos to musisz swój organizm potraktować tak, jakbyś miała ciężką cukrzycę. O ile już jej nie masz. Cukrzyca typu drugiego. W następnej kolejności musisz usunąć nadmiar androgenów z organizmu. Jak dostałaś złe leki, to lekarz powinien ci przepisać inne. Musisz oczyścić wątrobę z twardej żółci. To też podstawa, bo wyrównywanie androgenów samymi lekami, może trwać ze 4 lata. A dziecko pewnie też kiedyś będziesz chciała mieć.

Gość gość
gość dziś Gość wyżej ma rację, mój kolega trafił do więzienia na dwa lata. Przed wyrokiem ważył 120 kilo, jak wyszedł miał 90 kilo. Wiadomo jak tam karmią, ale na pewno lepiej niż w Oświęcimiu. W dodatku ten mój kolega kupował sobie dodatkowo jedzenie w tym więzieniu a i tak schudł 30 kilo. Więc przestań świnio kłamać. Nic nie jesz a jesteś gruba i srasz takie kloce, że można by z nich małego murzyna ulepić. Komu taki kit chcesz wcisnąć? ----Szkoda tylko, że twój kolega nie powiedział ci, że posiłki w więzieniu są regularne, a z nudów na siłownię chodził. Tak, tak w wiezieniach są siłownie i inne rozrywki. 30 kg w dwa lata to jest jakiś kg na miesiąc, dla zdrowego faceta to jest ot tak. Kobiety z problemami hormonalnymi, mają krótko mówiąc przejebane. Kolejny niedouczony adonis.

Gość gość
Do autorki. Nie znasz się wcale na odżywianiu i odchudzaniu. Musisz policzyć ile kalorii spożywasz w ciągu dnia. Od tego wyniku odjąć 300 kalorii i tego się trzymać. Czyli zmniejszyć kalorię do tego należy podbić metabolizm ćwiczeniami ale nie przed TV ale na siłowni. Ćwiczenia muszą być na podkręcanie metabolizmu + oczywiście aeroby. Odchudzanie to długotrwały proces. Nie odchudzisz się w miesiąc bo musisz ciało przyzwyczaić do nowego trybu życia. Efekty przychodzą po miesiącach a ja się założę że stosowałaś dietę i po tygodniu patrzyłaś na wagę.

Gość gość
pijcie wode alkaliczną

Gość gość
Doskonałym rozwiązaniem jest stosowanie wody alkalicznej. To nie przypadek, że bywa ona nazywana ŻYWĄ. Dzięki radykalnemu zmniejszeniu cząsteczki i parametrom napięcia powierzchniowego zbliżonym do tych, jakie posiada krew, możemy powiedzieć, że jest „bardziej mokra” i „pełniej” uczestniczy w procesach życiowych. Szybko stając się integralną częścią krwi i płynu międzykomórkowego, ma zdolność sprawnego przejmowania wszelkich nieczystości i wyprowadzania ich z moczem na zewnątrz. Niebagatelne znaczenie ma fakt, że dostarczając wodę zasadową do krwi, która w dużej części sama jest wodą, sprawiamy, że staje się mniej gęsta (niezwykle ważne w przypadku zagrożenia zawałem serca czy udarem mózgu!). Kolejne bardzo istotne cechy alkalicznej wody zjonizowanej to odpowiednie pH i ujemny potencjał oksydacyjno-redukcyjny (ORP). Jeśli wypijamy płyny o niskim pH i ORP „na plusie”(nasze popularne napoje) – starzejemy się. Jeśli tak jak to jest w przypadku wody zasadowej, zmieniamy ich wartości na wysokie pH i ORP „na minusie” – odmładzamy ciało... oraz zaprowadzamy równowagę zdrowotną jak i wagową :) więcej http://superfood.pl/sklep/aquarion.html?acc=8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 dodam, że wode alkaliczną można kupić w butelkach w niektórych sklepach ale najwiekszą wartość ma jednak świeża

Gość gość
Ile masz lat i czy kiedyś byłaś szczuplejsza? u mnie było to tak,że jako nastolatka byłam bardzo szczupła, do 23 roku życia przy 163 cm moja waga nie przekraczała 52 kg,a jadłam dużo i co chciałam,bez żadnych ograniczeń,nie zważając na porę,czy tłuste czy nie tłuste,macdonald kilka razy w tyg.tabliczka czekolady o 24,czy paczka chipsów 100g wieczorem przed telewizorem,poprostu jadłam to na co miałam ochotę i kiedy chciałam i ciągle byłam szczupła. Coś się zmienilo,około 24 roku życia,zauważyłam że zaczełam tyć,więc znacznie ograniczyłam moje posiłki,mimo tego że teraz ciągle się pilnuje i nie jem już tego wszystkiego na co mam ochotę to waże ok.63 kg(mam 28lat), nie mam niby nadwagi ,ale to jednak ponad 10 kg więcej,ale to wlaśnie dlatego,że ograniczam się z jedzeniem,gdybym jadła tyle co wtedy to pewnie ważyłabym z 80 kg. Bardzo tęsknie za swoją dawną wagą i za tym życiem bez ograniczeń w jedzeniu,no ale cóż może jeszcze kiedyś schudnę...jednak ważniejsze jest teraz by nie przytyć już ani grama więcej

Gość Anka z Gdyni
Hej, nie wiem, czy temat aktualny ale pójdź do lekarza. Ja też miałam takie problemy miesiączkowałam 3 razy w miesiącu i okazało się, że za wszystko odpowiadają hormony. Teraz dbam, żeby nie przytyć. Ćwiczę i stosuję kapsaicynę więcej możesz się dowiedzieć na tiens24.com. Ale jak mówię, najlepiej się skonsultować z lekarzem wpierw.