Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 9 tc i musze wybrac sie na badania do szpitala: morfologia, mocz, toxo itp. - te podstawowe. Problem w tym, że do tych badan musze byc na czczo (np. przy morfologii) a ja ostatnio mam tak wilczy apetyt, ze nie potrafie byc na czczo. Robie sie nagle glodna i jak czegos nie zjem jest mi slabo! Jak mam sie wybrac na te badania? Co radzicie? Myslalam, ze to uczucie przejdzie a jest ciagle tak samo, zeby nie powiedziec gorzej. W nocy musze miec naszykowane kanapki, bo inaczej nie spie! Pomocy

Gość gość
Nie jedz tyle bo inaczej na plusie 40 kg bedziesz nadcisnienia dostaniesz i wczesniaka urodzisz z cesarki jak moja kuzynka ktora nawet na stole operacyjnym zwracala bo sie najadla kebabu godzine wczesniej a dziecko sie dusilo

Gość gość
Tez tak w poznej ciazy ze w nocy budzilam sie glodna, ale staralam sie jesc wieksza kolacje i pozniej i tyle. Rano tez wstawalam baaaardzo glodna i co miesiac robilam na czco te badania. Mialam juz bulke w torbie i jak tylko wychodzilam z laboratorium to komsumpcja na lawce. Aha i zawsze do laboratorium jechalam taksowka, w razie co jakby mi sie slabo zrobilo, np i szybciej to wszystko trwalo:-)

Gość gość
Ale organizm nie potrzebuje tego jedzenia - nie na tym etapie, to Twoja chora psychika :O Wieczorem lekka kolacja, rano szklanka wody, idź na badania na 7 rano, a potem wstąp gdzieś do piekarni i kup sobie pełnoziarnistą bułkę.

Gość gość
Ale ja jestem drobnej budowy i nie mam tendencji do tycia, wiec mysle, ze i ciaza niewiele zmieni. Jestem po prostu tak glodna, ze nic na to nie potrafie poradzic. Ciagle mnie ssie. I robi mi sie w momencie goraco, niedobrze, chce mi sie wymiotowac. Jak w nocy ide do toalety to jak pijana i musze szybko cos zjesc. I jem tylko troche zeby sie "zapchac" np. pol kanapki z serem itp. Na wadze na razie nie przybieram, poki co schudlam 2 kg.

Gość gość
Do tych badań nie musisz być na czczo. Jedynie jak badasz cukier

Gość gość
Do morfologii musze z tego co wiem, bo robie ja po kilka razy w roku i zawsze lekarz mowil, ze trzeba byc na czczo.

Gość gość
Też myślałam, że nie mam tendencji do tycia, przez ponad 20 lat byłam jak wieszak. Naiwna ja.... Idź na badania z kimś, kto w razie zasłabnięcia Cię przytrzyma, innej opcji nie ma

Gość gość
Jasn zresz jak slon i nie utyjesz wkrecaj sobie dalej przeslij fote rozstepow jak bedziesz w 9 miesiacu pazero

Gość gość
jasne, jesz niemal 24h na dobę i schudłaś? no chyba, że 5 minut po zjedzeniu zwracasz.

Niech Cię ktoś zawiezie i będzie z,Toba podczas wizyty w szpitalu. Będziesz się czuła bezpieczniej. I zabierz ze, soba śniadanie żeby potem jak najszybciej zjesc. Chyba tyle niestety z rad...

Gość gość
Nie "zre jak slon", tylko jem czesto i po trochu, a to chyba roznica....

Gość gość
to chyba co godzina skoro szykujesz kanapki na noc :O oj pięknie się świnko utuczysz.

Gość gość
jak chodziłam na szkołę rodzenia to zauważyłam jedną prawidłowość - najwięcej tyły te co były najszczuplejsze. niby medycznie sensowne, ale też pewnie kwestia podejścia takiego jak autorka - że nie mam tendencji do tycia i mogę jeść za dwóch :O skoro aż tak słabo ci się robi to zrób obciążenie glukozą, może masz problemy z cukrem. w innym wypadku, to zwykłe obżarstwo.

Gość gość
Do zwyklych badan morfologii nie musisz byc na czczo. Tez tak myslalalam a to tylko takie gadanie. Tez tak mialam na poczatku ciazy i mialam niedowage przy 173 cm wazylam 54 kg a teraz jestem w 7 miesiacu i przytylam 17 kg! nie obzeram sie tylko jem normalnie i nie wiem.skad te kilogramy ale co najlepsze wcale tego az tak nie widac, tylko urosly mi piersi o 2 rozmiary i mam szerszy tyleczek.

Gość gość
Tez myslalam ze trzeba byc do morfologii na czczo a to tylko takie gadanie! zawsze sie meczylam ale pozniej musialam zjesc bulke czy wypic cos bo bym zemdlala. Cala ciaze jest mi slabo jak juz o 6 nie zjem malego sniadania a jest juz 7 miesiac. Przed ciaza bylam strasznie chuda i mialam niedowage a teraz przytylam 17 kg! nie obzeram sie a co najlepsze wcale po mnie tych kg tak nie widac po prostu nie widac mi zeber i nie jestem z koscmi na wierzchu

Gość gość
spokojnie autorko jak Cięssie to jedz ja też tak miałam że w nocy musiałam wstaćżeby coś zjeść i na badania jak najwcześniej a potem zaraz jakaś kanapeczka nie przejmuj siętym babami ja sobie pozwalałam też byłam szczupłej budowy i w ciąży nie myśli sięile sięprzytyje tylko o tym żeby maluszeek był zdrowy i niczego mu nie brakowało do tego ja całą ciąże musiałąm leeć na koniec byłam 15v na plusie już dwa miesiące po porodzie wróciłam do swojej wagi a teraz obecnie 4 po porodzie waże mniej niż przed ciążą :) powodzenia

Gość gośćkasia
Tez myslalam ze trzeba byc do morfologii na czczo a to tylko takie gadanie! zawsze sie meczylam ale pozniej musialam zjesc bulke czy wypic cos bo bym zemdlala. Cala ciaze jest mi slabo jak juz o 6 nie zjem malego sniadania a jest juz 7 miesiac. Przed ciaza bylam strasznie chuda i mialam niedowage a teraz przytylam 17 kg! nie obzeram sie a co najlepsze wcale po mnie tych kg tak nie widac po prostu nie widac mi zeber i nie jestem z koscmi na wierzchu

Gość gość

Gość gośćk

Gość gość
Jak oddawałam krew do badań w ciąży to zawsze mi mówili, że nawet nie powinnam przychodzić głodna skoro jestem w ciąży, lekkie śniadanie możesz zjeść, bo w ciąży najłatwiej o zasłabnięcie. Jedynie na krzywą cukrową szłam na czczo.

Gość gość
ale wy to piszecie bo jesteście złośliwe i chcecie żeby przytyła, czy po prostu takie głupie? tutaj kazda w ciąży niemal chudła jedząc co chciała i w kosmicznych ilościach, a pochwę po sn ma ciaśniejszą. tak,tak takie rzeczy tylko na kafe. idź zbadać cukier i jeśli to jego skoki powodują to ssanie to nich lekarz dobierze ci odpowiednią dietę.a jeśli nie to zamiast zajadać w nocy kanapki, to po prostu napij się wody lub ugotuj jakieś warzywa np marchewkę i ją skubnij, żeby żołądek zapełnić. na tym etapie twoje dziecko jest minimalne i naprawdę nie potrzebuje kilku dodatkowych posiłków.

Ludzie to nie jest temat pt czy nie,jem za dużo w ciąży tylko o rady co zrobić żeby dotrzec na badania i nie,zasłabnąć. Trochę wiecej życzliwości...

Gość gość
ale wy jesteście miłe, nie ma co... Chyba nie miałyście mdłości w ciąży , że się tak mądrzycie. Ja miałam tak, że rano musiałam coś zjeść bo inaczej wisiałam na kiblu i wymiotowałam żółcią. Nic przyjemnego zapewniam. Z resztą śniadanie też często zwracałam w drodze do pracy. Kilka razy na przystanku autobusowym... Ciekawe co ludzie sobie myśleli... wolę chyba nie wiedzieć. Tak czy inaczej, na te badania jeździłam na głodnego, no trudno. Jak już dojechałam i się rano rozruszałam, to nawet głodna specjalnie później nie byłam. Na szczęście wymioty przeszły po I trym.

Gość MlecznaKrowa
byłam 3 razy w ciąży i nigdy nie poszłam na badanie krwi na czczo, nawet na cukier, nie wiem o co wam chodzi, kto wam takie głupoty wmówił :O

Gość gość
do morfologi nie trzeba być na czczo lekkie śniadanie i na badanie szczególnie jak się jest w ciąży chociaż ja osobiście chodziłam ponieważ jakoś strasznie rano mi nie dokuczał głod może dopiero ok 7 mieisąca a jak nie wiesz to zapytaj się swojego gin albo zadzwoń tam gdzie oddajesz krew to oni Ci powiedzą jak ma być :) nie ma sensu pytać się na kafe bo tylko wiekszy mętlik w głowie !

Gość gość
Ja na morfologie chodzilam na cczo,na krywa cukrowa tez,powinno sie nie jesc prynajmnidj 12 godzin przed tym badaniem no i przez kilka dni przed unikac sldyczy