Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczataaaaa

Tabletki anty,zakrzepica,tradzik

Polecane posty

Gość pryszczataaaaa

Mam dylemat, cierpie na trądzik hormonalny ,przez 8 lat brałam tab anty różne, jeanine, novynette, yasminelle, i przy nich mialam cere idealną, z racji bólu nóg po yasminelle ginekolog zamienila mi na zoely i tu zaczal sie dramat tradzik powrócił taki jak jeszcze nigdy nie miałam ! Przez 3 meisiace nie chciala i zamienic tych tabletek, wiec zmienilam lekarza dostałam Yasmin po tym podobnie nogi mnie bolały i mialam dusznosci, zrobilam didimery i przy normie do 500 ja miałam 920 wystraszylam sie i odstawilam hormony . Mija już 7 miesiac bez tabletek a moja cera wygląda strasznie, jestem zalamana nie wiem co mam robić, najchetniej wrocilabym do tabletek ale boje sie zakrzepicy ;(

Gość gość
ja na twoim miejscu bym nie brała, też cierpię na zakrzepicę i mądry gin nie zaryzykuje przepisania tabletek-chyba że sie nie przyznasz. To jest ryzyko.

Gość gość
Ale ja tylko na Yasmin mialam podwyższone didimery na innych tab było oki. ciekawe czy jak bym robila np. didimery raz w miesiacu to moglabym się ustrzec przed zakrzepica?

Gość gość
no trudno, skoro grozi Ci zakrzepica to chyba lepiej mieć trądzik niż zawał. Może masz zaburzenia hormonalne które trzeba leczyć, a nie tylko łagodzić tabsami?

Gość gość
no wiec leczyłam hormonami, inaczej tradziku hormonalnego leczyć sie niestety nie da ;( tYlko osoba z tradzikiem jest w stanie zrozumiec czlowiek tym dotknięty , wiem ze ryzyko jest i chcialabym go uniknac .