Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hola8

szukam Pracy za granicą, może ktoś doradzi, pomoże

Polecane posty

Gość Hola8

Witam, Pracowałem 12 lat w Niemczech, obecnie pracuję na kierowniczym stanowisku w Polsce już 10 lat, wszystko jest fajnie do momentu jak pojawiła się żona i dwójka dzieci, poziom życia spada ,mam kredyt na dom i zaczyna się!! " brakuje kasy", Jestem zdecydowany żeby wyjechać, na razie sam a potem ściągnę rodzinę,

Gość gość
Nigdzie nie ma juz pracy zapomnij o wyjezdzie. Trzeba bylo 10 lat temu wyjechac.

Gość gość
12 lat pracowales w Niemczech i jestes taki golas??? Cos nie halo z toba czlowieku. W Polsce tez nie dales rady, wiec na powtornej emigracji tez sobie nie poradzisz w tych czasach.

Gość gość
Pracy jest duzo, mój mąż ma duzo ofert pracy, jak na razie nie chce zmieniać bo robotę ma fajną chociaż pieniądze mogłyby byc lepsze ja na swoją robotę tez nie narzekam, chociaż teraz jestem na wychowawczym. W nrw chyba jest najlepsza sytuacja, ciagle potrzebują ludzi do pracy, a przez pośrednika to juz w ogóle masa ofert. Nic tylko pracować. Ja tam jestem zadowolona ze mieszkam w de, na poczatku było cieżko to fakt, ale to dlatego ze byłam sama, teraz z mężem juz jest ok:)

Gość gość
To znaczy ze polecasz jednak niemcy? A jaki rejon?

Gość gość
Polecam Niemcy ponieważ w innych krajach nie żyłam, 3 lata w Holandii ale moim zdaniem rodzinie łatwiej w Niemczech. Ja żyje w nrw i uważam ze jest ok, podobno " na dole" tzn Bajery tez są pozytywnie odbierane przez Polaków i nie trudno o prace tylko ze tam drogo, jakbyś chciał dla rodziny wielkie mieszkanie czy domek to uważam ze tutaj na westwalii prędzej do tego dojdziesz. Z opowiadań słyszałam ze w miejscowościach przygranicznych jak np Zgorzelec to ludzie mają jeszcze tę czysto niemiecką mentalność wiec nie wiem czy tak łatwo sie tam zaaklimatyzować. Ale mowię nie mieszkałam tam tylko słyszałam a z tym rożnie bywa. Z nrw jest daleko do Pl ale te dwa lub trzy razy do roku jak jadę to jakoś przeżyje te kilometry. Mnie ten region odpowiada i tak jak mowię z pracą z tego co ja sie orientuje to jest duzo.

Gość gość
Zgadzam się, nigdzie już nie ma pracy

Gość gość
pracuję od 2 lat w Niemczech na budowie. Praca nie jest lekka, ale da się żyć. W naszym kraju długo nie mogłem znaleźć pracy, a za granicą się udało. Do Polski wracam bo mam tu rodzinę. Znalazłem niedrogie przewozy busem z firmą http://www.artour.pl Samochodem nie opłaca mi się jechać taki kawał drogi, a nimi wychodzi taniej.

Gość gość
Mysle,zeby wyjechac do Niebiec w przyszlym roku. Ale nie znam niemieckiego...czy tylko z j. Angielskim sobie poradze...?

Gość gość
Zapomnij o angielskim. Niemcy znają ten język, ale celowo go ignorują, twierdząc, szczególnie w stosunku do Polaków, że jakiś byle jaki angielski wkuwają, a języka sąsiadów, u których szukają pracy, uczyć im się nie chce.

Gość gość
Hmm, no zależy czym sie zajmujesz konkretnie? Moze waarto sobie dorobic jakiś kurs zawodowy? Moi znajomi tak zrobili, poszli do http://www.zdz.lodz.pl/ na kurs księgowości komputerowej i potem pojechali za granice. Z tego co wiem to udało im się pracę znalezc.

Gość gość
też myslę,że inwestycja w wiedzę, swoje umiejętność to najlepszy pomysł w takiej sytuacji. U mnie siostra była ostatnio na kursie projektowania wnętrz - www.akademia.ewaromanow.pl a że język zna, to pojechała tez za granicę, za o wiele lepsze pieniądze pracować, bo pracodawca docenił,że sie doszkalała itp.

Gość gość
w niemczech nie masz czego szukać ! pracy nie dostaniesz w biurze bez bardzo dobrej znajomości języka chyba ,że na 400eu job a z tego nie da się wyżyć

Gość gość
w anglii jest bardzo duzo ofet dla wszystkich

Gość gość
Nie sluchajcie tego belkotu. Mieszkam w UK juz 12 lat i pracy jest bardzo, bardzo malo. Nawet za 6.31 jest problem, a praca z agencji 2-3 dni w tygodniu.

Gość hola8
I tu muszę się zgodzić! Człowiek już nie jest sam tak jak to było 15 lat temu zrobiło się w Niemczech 2000 eur i kasy zostało! A teraz jak z całą rodziną masz mieszkać w Niemczech to za 2 tys eur to wegetacja! A gdzie przyjemność kino wypady itp.

Gość gość
chwilowymail1@tlen.pl Praca fizyczna w de. Pozdrawiam :-) I skończmy z tym, że za granicą Polak, Polakowi wiekiem jest.

Gość Dominika_nika
Też szukam pracy za granicą, póki co razem z mężem jestem na etapie przeglądania ofert na angielskich stronach (szukamy pracy w UK). W sumie sama nie wiem jak to będzie, nie za bardzo znam język no i myślałam, że może lepiej jakoś przez polską agencję? Moja siostra kiedyś jechała z http://jobsplus.pl/ bo tam dorwała jakąś pracę jako wychowawca, ale ona akurat angielski znała dość dobrze ;)