Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta w 6tc

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam pytanie. 08.08 widziałam na usg pęcherzyk 7mm. Dzisiaj odebrałam betę - 4800. Przyznam, trochę się załamałam, bo to końcówka 6 tygodnia. Za mała ta beta, prawda? Nie wiem, jakich odpowiedzi oczekuję, może ktoś miał podobną sytuację.

Gość gość
po pierwsze: skąd wniosek, że beta jest za niska? p drugie: najważniejszy jest przyrost, a nie pojedyncza wartość

Gość gość
Wniosek stąd, że naczytałam się, że pęcherzyk pojawia się przy becie około 1000. Biorąc pod uwagę potencjalny przyrost od zeszłego tygodnia - ta jest za mała. Po drugie - powinien się już pojawiać zarodek. A ten, z tego co czytałam, pojawia się przy becie około 15 tys albo nawet 20. Znowu -za mało. Wiem, że liczy się przyrost, ale dzisiaj już za późno na badanie, a jutro święto. I chyba szukam jakiegoś pocieszenia, zanim ewentualnie zobaczę jakieś prawidłowe wartości. Ale mam złe przeczucia, odkąd zobaczyłam ten wynik.

Gość gość
to przestań się nakręcać, bo zupełnie nie masz powodu

Gość gość
fajnie, dzięki. Jakiś argument?

Gość gość
tu masz argument, choć Ty się już naczytałaś różności w necie i zapewne nic Cię nie przekona: Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period): 3 LP --- 5 – 50 mIU/ml 4 LP --- 5 – 426 mIU/ml 5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml 7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml 9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml 13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml 17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml 25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

Gość gość
Dzięki, uspokoiłaś mnie.

Gość gość
nie czytaj tego, co jest w necie na temat ciąży, bo przez 9 miesięcy zwariujesz, na pewno wszytko jest w porządku i tego się trzymaj, powodzenia