Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharecka58

Chce otworzyć knajpę.Podoba wam się menu?

Polecane posty

Gość gość
Na takie siano jak tu wymienone to w życiu bym nie przyszła :-( :-O Pewnie jeszcze za kanapke policzysz sobie z 15 zeta cipo?

Gość gość
Obok mojej pracy sa wlasnie takie dania dnia za 20 pln i pyszne pieczone ziemniaczki ze skorka:-)

Gość gość
Oczywiście,że planuje stworzyć dania dnia oraz np.darmowy deser lub napój do obiadu lub kolacji.

w zyciu bym nie dal 15 zyla na kanapke... to musialby byc jakis super kebab z barana. nie ma znaczenia gdzie sie miesza, wazne zeby nie odleciec. slyszalem ze arabskie ksiezniczki kupuja w usa torebki po 100k$ myslicie ze te torebki czyms sie roznia?

Gość kucharecka58
A ceny myślę,że takie były by dobre Śniadanie-do 10 pln Obiad-do 20 pln Kolacja-do 10 pln Jak myślicie za tanio? Za drogo?

Gość gość
oczywiscie, ze za drogo... :o 20 zł za obiad w mleczym barze?

trzebaby podsumowac koszty ale mysle ze powinnas zrobic cos w ten desen: 1. menu dnia - tak do 15 zl (w wawie sie za tyle zjada swietny obiad na mokotowie) 2. dania spoza menu dziennego - tak do 25 zl (bo potem to juz wchodzisz w lige na ktora cie nie stac i tracisz sporo klientow) 3. napoje wlasnej roboty 4. dowoz do firm

Gość gość
A co peezdo myślisz ze pot to zarabiam zeby za,jedno kanapke placi moja tygoniowke?Nie bede dorabiac przedsiemborców.Kanapke to ja sobie moge za zeta zrobic w domu.

Gość gość
w samym srodmiesciu sa takie dobre jadłodalnie i obiad tam jadam za ok 10zł.

Gość kucharecka58
Do 20 zł,czyli w zależności co kto czego,ile zamówi.Myślę,że w mojej knajpce można by zjeść dobry obiad za powiedzmy 5-7 zł.;-)

Gość gość
zarabiasz nieudacznico 15zł tygodniowo? :o

Gość expertkaxx
śniadania wszystkie okropne, powinny być jakieś omlety, owsianka itd. bo drożdżówkę to sobie mogę w sklepie kupić... obiady koniecznie dwudaniowe!! trzy zupy do wyboru + 3 główne dania, jedno mięso + dodatki, drugie ryba + dodatki ii trzecie jakaś zapiekanka, łazanki czy jakiś taki miks. Kolacje też tragiczne, jakieś tosty? co to za kolacja, już na śniadanie bardziej pasują. i jak w każdej jadłodajni menu obiadowe powinno się dziennie zmieniać. poza tym pisze się jadłodajnia, nie jadłodalnia, bo jeszcze błąd w nazwie zrobisz;) i co do ceny. u mnie w mieście w takiej jadłodajni jest dwudaniowy duży obiad + deser np budyń i napój za 10 zł. więc twoje ceny są dużo za duże. pozdrawiam:)

Gość gość
Moim zdaniem ceny dobre. To danie dnia za 20 nie jest w barze mlecznym tylko zwyklej malej knajpce plus obiady spoza dan dnia drozsze.

nie ma szans zebys zrobila za 5 zl.... albo bedziesz dawac szczaw albo bedzie drozej. miedzy 10 a 15 to jest przedzial w ktorym powinnas sie poruszac. do tego powinnas ustalic ceny tak zeby wyszlo koszt wykonania obiadu na poziomie 30-40 %, reszta to beda koszty stale jak lokal, prad, woda, zusy i taj ze 2-3 zl na obiedzie powinno ci wyjsc zysku teraz zobacz. 100 obiadow 300 zl... ile sie trzeba narobic a kasa mala...

Gość gość
Ta, najlepiej za darmo zjesc. To jest Warszawa, wiec ceny ok.

Gość kucharecka58
Robiłabym jeszcze: pierogi(na słono i słodko),knedle,kopytka,pyzy. Kiełbaski,kotlety ze swojskiego mięsa(mam od rolnika,więc żadne sklepowe),kompoty,soki z owoców i warzyw,desery i ciasta-to moja specjalność :-D Różne sałatki,pół zapiekanki itp.

Gość gość
U mnie w mieście jest taki bar z świetnym jedzenie, codziennie mają kilka dań do wyboru cena do 15zł, porcja pierogów 6zł, porcja naleśników 8zł, zupa do 5zł, do tego własne soki np. z buraków czy selera, czy owoców sezonowych, mogłabym tam jeść codziennie ;D

Gość kucharecka58
Aż tak na zarobkach z tego biznesu,by mi nie zależało,bo mam już pracę,która przynosi mi dochód.Ta knajpa to próba stworzenia fajnego miejsca i połączenia mojego hobby,czyli gotowania.

Gość gość
Zbereźnik-mam odłożone oszczędności na otworzenie tego biznesu, myślę,że moja dotychczasowa praca pozwoliłaby mi przez jakiś czas opłacać wszystkie z tym związane opłaty.

Gość gość
Jezu nic nie ogarniacie.Jak to ma być jadłodajnia to mają być ceny za wszystkie śniadania tyle samo, za obiady tyle samo i kolacje tyle samo. Np śniadanie jajecznica kromka chleb i herbata 6 zł albo owsianka i herbata też 6zł w sensie, że każe śniadanie 6 zł obiad obojętnie co to będzie ważne, że dwa dania napój + moze byc budyń, kisiel na deser bo to tanie za 12 zł i oczywiście e 2,3 zestawy codziennie do wyboru!! a nie wszystko w innej cenie ;/

Gość gość
A cos ty myslala BARANICO,ze ile czlowiek normalny w uczciwej pracy zarobi w tygodniowce 2 mliony.15 zeta na tydzien to dobra kwota.So tacy co mniej zarabiajo

Gość gość
Za 20 zł to ja mam 5 obiadów w domu i to lepszych.

Gość gość
Coś skromne to menu Speluna :D

Gość gość
Ja z koleżankami czasami do pracy zamawiamy sobie jedzenie albo z pizzerii albo jadłodajni. W tej jadłodajni mają np. różne jajecznice kiełbasę smażoną krokiety naleśniki kluski ziemniaczane placki ziemniaczane pierogi kluski leniwe spaghetti kotlety różne np. schabowy zwykły, schabowy z ananasem i serem, kotlet de vollaie(czy jak to się pisze) filety z ryby wątróbkę kurczak + ryż + sos słodko-kwaśny krewetki słodko-kwaśne surówka z kiszonej kapusty surówka z pekińskiej surówka z białej marchewka zasmażana marchewka z groszkiem buraczki zupy: rosół z domowym makaronem żur z kiełbasą pomidorowa z kluskami lub ryżem flaki barszcz czerwony ogórkowa do dania obiadowego za kilkanaście zł ziemniaki+ surówka gratis,a jak frytki do za dopłatą oczywiście ryż, ziemniaki, frytki można kupić oddzielnie tyle pamiętam Ogólnie my, czy inni pracownicy, jak zamawiają cokolwiek, to najczęściej zapiekanki, pizza, czasami kebab, albo dania obiadowe, albo np. co tanie a sytne np. kluchy ziemniaczane okraszone ze skwarkami lub kluski leniwe na słodko.

Gość kucharecka58
To przykładowe menu,więc gościu daruj sobie spelunę! Myślę,że te ceny byłyby w miarę ok. chociaż kokosów by z tego nie było.

Gość gość
a nie za skromne to menu obiadowe, jak ktoś je mieso to ma tylko kotlet do wyboru, który wiekszośc umie sobie sama zrobic w domu.. nie po to ide do knajpy zeby zjesc to co umie sama zrobic, poza tym ktos przyjdzie raz i koniec bo nie bedzie jadl za kazdym razem tego samego

Gość kucharecka58
Gościu z 19.28 ja stawiam na domowe jedzenie,ktoóre sama bym przygotowywała,więc bez żadnych fast foodów.

Gość gość
Będzie wiele rodzajów ryb i dań mięsnych.:-)