Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pneumokoki

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamuśki. Szczepicie/ szczepiłyście swoje pociechy na pneumokoki?

Gość gość
szczepilam corke, teraz zaszczepie synka. nie szczepilam natomiast na rota wirusy.

Gość gość
Ja tez szczepilam i na rota i na pneumokoki

Gość gość
na pneumokoki i meingokoki powinno się szczepić koniecznie, natomiast na rota wirusy ja nie widzę potrzeby. Mam 5 koleżanek, które zaszczepiły i i tak wylądowały z dziećmi w szpitalu. Znam znowu 3 dziewczyny, które w ogóle nie szczepiły i żadnych problemów nie mają. Nie wiem czy to paradoks losu czy jak, ale wszystkie się zaczęłyśmy zastanawiać, czy to (szczepionka) jednak nie powoduje silniejszego przejścia tej choroby.

Gość gość
Szczepiłam córkę na pneumokoki i rota.

Gość gość
Szczepilam na pneumo i rota. W zlobku byl rotawirus bo kilkoro dzieci wyladowalo w szputalu i tam robili badania w pod katem rota salmonelli i e.coli. wyszedl rota. Praktycznie wszystkie ze zlobka nieszczepione byly w szpitalu. Moj mial 3 dni luzne kupy i tyle.

Gość gość
A w jakim wieku szczepiłyście na pneumokoki? Mój synek ma 2 latka i tak się zastanawiam nad tą szczepionką czy nie za późno na szczepienie?

Gość gość
szczepiłam na rota i meningokoki. Rota bo to uciążliwa choroba dla wszystkich wokół dziecka, a meningkoki bo ona potrafią zabić zdrowe dziecko w kilka godzin. Na pneumokoki nie (nawet nie wiem czemu)

Gość gość
Coś w tym może być moja nauczycielka gdy ktoś o pneumokokach mówił miała łzy w oczach. Podejrzewam że dziecko umarło

Gość gość
Szczecina córkę bo mieliśmy darmowe ze względu na hipotrofie, w wieku 6 miesięcy. W wieku 16 wylądowała w szpitalu z potężnym zapaleniem płuc i oskrzeli wywołanym pneumowirusem. Okazało się ze na ten rodzaj się nie szczepi