Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiówa

Jaki puder kryjący?

Polecane posty

Gość gośćiówa

Witam , od dawna używam podkładów. Jednak moja skóra po leczeniu dermatologicznym (trądzik) jest po 4 latach o wiele lepsza i chciałabym zrezygnować z podkładów. Mam dwa pytania. - Jaki puder sypki poleciłyby mi Panie ? (ok. 45-60 zł) Zależy mi na srednio kryjącym(albo bardzo), którego mogłabym używać solo,by przykryć lekko blizny i ewentualne pryszcze. -Zawsze uzywałam korektora artdeco kamuflarza (ok.45zl). Czy jakis tańszy w sztyfcie zastąpiłby mi go? Nie mam już aż takich problemów z twarzą, dodatkowo nie potrafie go dobrze zaaplikować i efekt jest słaby.

Gość gość
nie polecam Ci pudru sypkiego, bo on tylko lekko wykańcza makijaż, a absolutnie nic nie kryje, ja uwielbiam kamuflaż ardeco, ale faktycznie drogi. ostatnio odkryłam puder w kamieniu manhattan, na allegro kupiłam, nawet jako sam puder nieźle tuszuje, a można go też używać na mokro i wtedy daje efekt fluidu/korektora. jeśli jednak chcesz korektor to nigdy nie wybieraj tych wyciskanych, tylko właśnie sztyft jak pomadka. Ja używałam różnych i w sumie bez różnicy, byle dobrać kolor, ale pudrem manhattan jestem zachwycona, tylko ciężko dobrac kolor było mi na początku, ale konzsystencja super.

Gość gość
jeszcze z takich pojedynczych bardzo mi podpasowały nie do mocnego makjażu,ale delikatnego tuszowania przebarwień. puder mineralny ingrid (super cena jak na dobry puder) korektor Yves Rocher (już gorsza cena, ale kupowałam na promocjach) http://www.yves-rocher.pl/korektor_z_wyciagiem_z_rozy?qrtc_slt=slt_category&qrtc_tpl=tpl_user_category&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=1 on mi przypomina ardeco.

Gość gość
pudry nie są generalnie kryjące, od tego są fluidy, jedynym pudrem najmocniej kryjącym jest właśnie manhattan, mocniejszego nie miałam i nie sądzę, byś znalazła.

Gość gość
Bardzo dobre są podkłady mineralne lili lolo, cały czas się przymierzam zeby tez sobie kupić. Znajoma wizażystka bardzo je zachwala.

Gość gość
sephora - puder mineralny 55 zł od 2 lat tylko tego uzywam

Gość gość
a puder mineralny ingrid 5,5 zł :D różnica niby tylko w przecinku, ale jaka znacząca :D nie zawsze tania cena jest wyznacznikiem marnej jakości, wprost przeciwnie, w tych drogich markach nie płaci sie za lepszy towar, ale za ich reklamę. dlatego polecam dobre i tanie polskie kosmetyki jak ingrid czy marion.

Gość to ja od polecania Manhattanu
Skoro nie chcesz mieć za dużo makijażu i nie radzisz sobie z nakładaniem korektora, może wyjściem dla Ciebie będzie nie korektor + puder, ale kompakt, i tyle. Ja wieki temu używałam kompaktów, za dawno, żeby teraz polecić konkretną markę, ale pamiętam, że jak kupowałam puder manhattan, to w ofercie kompakty tez były. Poczytaj sobie MANHATTAN COMPACT MAKE UP. Zawsze to łatwiej i wygodniej nałożyć gąbką niż ręką, sama chyba kupię i wypróbuję, właśnie patrzę na Allegro, ceny ok. 10 zł. Z tym, że kompakty są mało wydajne. Bardzo wygodne, ale na krótko starczają. Ja osobiście w tej chwili (z problemami cery podobnymi do Twoich) używam właśnie korektora (za każdym razem kupuję inny) + puder antybakteryjny w kamieniu manhattan. Jak mam lepsze dni z cerą, to nawet sam puder m. wystarczy i jest ok. bo to jedyny puder, jaki znam z taką konsystencją. Ale skoro nie lubisz nakładać korektorów, to wypróbuj jakiś kompakt, najpierw najtańszy, by zobaczyć jak sobie poradzisz z nakładaniem, a jak będzie ok, to już szukasz sobie dobrej firmy.

Gość lahuhjhjj
poroniony pomysł. owszem są i bardziej kryjące pudry[ np isa dora cover], ale o ile podkład nałożysz tak, że go nie widać, to puder używany do maskowania wygląda okropnie jak u starej pudernicy- to jest kosmetyk do zafiksowania make upu lub matowienia. kup sobie lekki podkład lub zainteresuj się minerałami jak ma być "zdrowo" dla skóry