Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dzieci uparły się na zawodówki

Polecane posty

Gość gość

Najstarszy syn 23 lata ukończył zawodówkę budowlaną Drugi syna 21 lat ukończy zawodówkę gastronomiczną Potem córka teraz ma 18 lat, ukończyła zawodówkę handlową i nie chce iść dalej się uczyć. I teraz córka, która ukończyła gimnazjum uparła się na zawodówką kucharską lub fryzjerską albo cukierniczą, nie wyrażam na to zgody ale ona poszła ze swoim ojcem i złożyli już tam papiery a ja znalazłam tyle szkół prywatnych jeśli chodzi o liceum i technikum.

Gość gość
To wybór twoich dzieci. Jesli maja prace po tych zawodowkach to czemu nie. Ja chodzilam do ogolniaka ale teraz bym poszla do technikum. Zawsze masz po nim fach w ręku a na studiach mozna wyksztalcic sie w kolejnym zawodzie lub rozwinac wiedze z technikum. Po lo nie mmasz nic procz matury.

Gość gość
A kto powiedział ogólniak, może być technikum. Byle tylko by poszła do jakiejś normalnej szkoły a później na studia, niech ona jedna ma przynajmniej wyższe wykształcenie w naszej rodzinie. Dzieci mojej siostry wszystkie poszły na studia Dzieci mojego brata również będą wykształcone Tylko ja będę miała dzieci po zawodówczynach

Gość gość
Po zawodówce jak się dobrze zakręci to zarobi dobre pieniądze, po studiach w wieku 25 lat ludzie budzą się z ręką w nocniku.

Gość gość
Ja miałam iść na studia, rodzice jednak nie mieli pieniędzy na to, żeby mnie gdzieś posłać dlatego nie poszłam. Wyszłam za mąż, urodziłam dzieci a mąż jedyne co umiał to zarabiać pieniądze, tak ogólnie to wstyd byłoby się gdzieś z nim pokazać bo jest strasznie prosty. Dlatego chciałabym aby moje dzieci miały to mgr przed nazwiskiem.

Gość gość
2/10 za pomysł