Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

soczewki a cc

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny czy podczas cc można miec założone soczewki? mam dosc dużą wadę wzroku, używam soczewek dzień/noc wiec nie musze ich zdejmować na noc.. Nie rozmawiałam jeszcze na ten temat z lekarzem, dlatego pytam Was, jak to jest ?

Gość gość
Porozmawiaj z lekarzem. Wydaje mi sie ze pfzy znieczuleniu zzo i pp mozna miec, przy oglonym chyba nie.

Gość gość
a ty idziesz na zabieg czy na randke

Gość gość
i jeszcze pamietaj musisz miec tipsy , sztuczne rzesy, dopinke i no cycki tez nie zaszkodzi poprawic

Gość gość
Ja zdjęłam, ale zaraz po zabiegu poprosiłam pielęgniarkę żeby mi założyła. Mam -4 i nic nie widziałabym bez soczewek.

Gość gość
A nie mozesz okularow po wszystkim po prostu na te kilka dni zalozyc?

Gość gość
chodzi jej o poród...

Gość gość
ja też mam wadę wzroku i też po urodzeniu wolałabym zobaczyć swoje dziecko :)

Gość gość
O już odrazu jakieś pociski haha. Autorko nie przejmuj się. Ja Cię rozumiem ale niestety nie mam pojęcia. Ja rodziłam naturalnie i miałam okulary na nosie cały czas :) Chyba kobieta chce widzieć co się dzieje wokół niej :) może też weź ze sobą okulary jeśli masz??? Jak coś to zawsze ktoś Ci je później poda

Gość gość
Autorko ja miałam soczewki założone i pielęgniarki o tym wiedzialy i nie bylo przeciwwskazań. Tez martwiłam sie o to ze nie zobacze dziecka hheh

Gość gość
Ja bardzo chciałam rodzić (cc) w soczewkach (duża wada wzroku, a okulary niezbyt wygodne np. żeby przytulić dziecko do policzka po porodzie) i nawet rozmawiałam o tym z anestezjologiem. Nie widział przeciwwskazań poza tym, że jeśli mi wypadnie w trakcie zabiegu to oni jej szukać nie będą ;) Niestety, w nocy wody odeszły i nie było czasu na zakładanie soczewek. Jeśli nosisz takie night&day to idź rodzić w soczewkach. Komfort będzie bez porównania, w trakcie porodu i już po, i nie ma co porównywać do tipsów (piszą pewnie ci, co nie noszą okularów).

Gość gość
Nie wiem jak to jest z soczewkami ale mnie nie wolno bylo miec zalozonych okularow. Polozna je sama zdjela ikazsla pozostawic w sali pooperacyjnej.