Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SASETKA SASETTE

Żądam od was odpowiedzi! Tylko tak czy nie?

Polecane posty

Pytanie 1 Czy powinnam podejść jeszcze raz do matury? Pytanie 2 Czy powinnam podejść do egzaminu zawodowego z technikum? Pytanie 3 Czy powinnam pracować dalej na czarno za dobre pieniądze czy iść do zakładu pracy chronionej na umowę o prace za psie pieniądze? Pytanie 4 Czy powinnam schudnąć? Szukam rozwiązania i szukam jakiś herbatek odchudzających. Pytanie 5 Czy powinnam iść na studia, jeśli zdam maturę? czy dać sobie spokój? Pytanie 6 Czy powinnam w tym roku rozpocząć jakąś szkołę policealną. PYTANIE 7: JAKIE KURSY PROPONUJECIE A). Kucharski B). PIZZERSKI C). CUKIERNICZY D). GRAFIK KOMPUTEROWY E). KADRY I PŁACE

Gość gość
1 - tak 2 - tak 3 - nie 4 - tak 5 - tak 6 - tak 7 - a b i c - tak

Gość gość
A w jakim kierunku masz teraz studia, bo nie wiem jak odpowiedzieć na ostatnie pytanie (a możesz robić w jednym czasie studia dziennie i policealną)?

Gość gość
w jakim kierunku masz teraz technikum a nie studia, sory za błąd.

Gość gość
chuj ci w dupe wypierdalaj

Gość gość
Technik organizacji usług gastronomicznych (ale nie mam egzaminu zawodowego) Matury nie mam Szkoła policealna o jakiej myślałam to technik organizacji reklamy + kurs grafiki komputerowej.

Gość gość
No to: 1- TAK 2 -TAK 3 - Nie (czyli idź legalnie, lepiej mieć popłacone składki) 4 -Tak, jeśli Twoje BMI jest powyżej średniego dla Twojego wzrostu (ogarniaj dietetyka i trenera, nie herbatki) 5 - Tak (jeśli znasz dobry kierunek pasujący do gastronomii- są w tym studia?) jak nie to olej 6 - TAK (i możesz pracować w tym samym czasie i będą Cię chcieli jak na zlecenie (może i brak składek ale legalnie można wpisywać w cv i przedstawić potem w urzędzie pracy), bo nie będą musieli opłacać Ci składek, jak to uczniom do 26 r.ż. a, b, c są ok. Zależy na co jest największe zapotrzebowanie u Ciebie (u mnie na cukierniach i piekarniach wiszą informacje, że przeszkolą, to chyba mają zapotrzebowanie) W sumie kucharski jest najszersze. Możesz też zacząć od kucharskiego a jak już znajdziesz pracę w zawodzie, to robić kolejne kursy)

Gość gość
A technik organizacji reklamy + grafik, to może nie jest bardzo złe, ale zupełnie nie takie jak już zaczęłaś i z drugiej strony, akurat grafika wezmą po studiach a nie po technikum. Możesz studiować grafikę i jednocześnie robić jakąś policealną.

Zgadzam się w zupełności z pierwszą odpowiedzią, więc masz kolejny głos do rozważenia ;)

Ja już jestem za stara na to by przyjęli mnie do pracy jako osobę uczącą się. ROCZNIK 1990. Muszę ze swoim życiem coś zrobić, by nie być bez niczego.

Gość gość
Osoba ucząca się, to jak napisałam osoba, która się uczy (na studiach lub w policealnej) i nie ukończyła jeszcze 26 r. ż. czyli jeszcze masz dwa lata.

Czyli teraz pracodawca spokojnie przyjmie mnie jak będą osobą uczącą się. Dzięki za info. A jak mam 26 lat do dopóki nie ukończę 27 lat mam szansę pracować jako studentka?

I jeszcze jedno bo ja skończyłam szkołę w 2011 roku, wtedy przystępowałam do matury to przez jaki czas mogę poprawiać maturę. Słyszałam, że mam na to 5 lat. To w 2015 jest ostatni termin czy w 2016?

Gość gość
Jesteś najgorzej prowadzonym projektem...

Gość gość
No raczej chętniej przyjmie taką uczącą się poniżej 26 niż powyżej. Bo jak jesteś do 26 i się uczysz, to przy umowie zlecenie nie musi opłacać Ci składek na ubezpieczenia społeczne (tak samo jak Ty. Nie płacisz wówczas społecznych, tylko sam podatek), ale później już trzeba wszystko opłacać. Nie wiem jak jest z maturą, ale 5 lat to do 2016r.