Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bananowa pogoda

Kto zostaje nauczycielami?

Polecane posty

Gość bananowa pogoda

Mam teraz 28 lat, dorastałam na osiedlu i chodziłam do szkoły w podstawówce z taką klasą średnią - nie super bogatą,nie super biedną tylko solidną klasą średnią. Utrzymuję kontakty z kilkoma osobami ze szkoły, ale z resztą urwał mi się kontakt na wiele lat. Teraz widziałam się na spotkaniu "klasowym" z tymi ludźmi i okazuje się, że wszystkie najgłupsze dziewczyny jakie znam zostały nauczycielkami. Nigdy nie miałam złej opinii o nauczycielach, wręcz przeciwnie w swojej karierze szkolnej spotkałam wielu wybitnych pedagogów.Teraz się zastanawiam jak to możliwe, że laska która zdała maturę z j.angielskiego gorzej niż ja uczy dzieci tego języka. Jeśli sytuacja wśród moich znajomych odzwierciedla sytuację w całym kraju to jest to delikatnie mówiąc skandal. I nie dziwię się, że dzieci muszą brać korepetycje żeby się czegoś nauczyć... Jak jest u Was? Macie znajomych nauczycieli? (Nie mówię tu o wykładowcach akademickich - taką też znam i przyznaję, że jest bardzo inteligentna. Mam na myśli nauczycielki w podstawówkach/gimnazjach/szkołach językowych)

Gość gość
teraz tak właśnie jest :) mowa tu o młodych nauczycielach, którzy sami nie wiedzą czego uczą