Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo nieregularny okres od lat a wyniki badań są dobre, nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór, Odkąd pamiętam mam bardzo nieregularne okresy, gdy dostałam pierwszy okres to plamienia miałam co 2-3 tygodnie, z czasem zrobił się regularny i tym sposobem co 34-36 dni miałam zawsze okres, z czego byłam bardzo zadowolona. Od jakiegoś czasu (około 4 lat) miesiączki stały się bardzo nieregularne, cykle trwają od 14 do 43 dni. Wygląda to w ten sposób ze dostaje w np 15 dniu cyklu okres a z każdym kolejnym cykl wydłuża się o jakieś 3, 5,7 dni i tak aż do 43 dniowego okresu (nigdy nie zostało tyle przekroczone) i znów się zaczyna od nowa. Badalam hormony i wszystko wszystko jest w porządku, miałam robione kilka razy usg podbrzusza, piersi oraz różne inne badania. Nie wykryto żadnych nieprawidłowości, podobno to nie jest istotne ale mam bardzo mały torbiel przy przysadce mózgowej, który się nie powiększa ... Lekarki mówią zawsze, ze mam "ładne, dojrzałe jajniki ale mała macicę" Bardzo mnie to martwi a z drugiej strony lekarze mówią ze wyniki mam ok. Gdyby był w podobnej sytuacji lub mógł dodać komentarz na ten temat to bardzo bym była wdzięczna za opinie...

Gość Poziomka9107
Ja mam zawsze nieregularne miesiączki, to u mnie normalne. Nie biorę antykoncepcji hormonalnej, więc to pewnie dlatego. Po tabletkach byłoby prościej, ale po co skoro się narazie nie przydadzą.

Gość gość
przysadka odpowiada za cykl u kobiety i regularnosc miesiaczek oraz w ogole ich wystepowanie-zatem torbiel przy niej na bank ma znaczenie ze masz takie problemy z cyklem-udaj sie do dobrego endokrynologa i ginekologa endokrynologa u mlodej kobiety takie nieprawidlowosci to nic normal;nego

Gość gość
Właśnie w tym rzecz ze od jakiś 2 lat chodzę z tym po lekarzach i to prywatnych, a oni mówią ze nie widzą nieprawidłowości. Niedawno się o tym torbielu dowiedziałam ale lekarka ze jest on maleńki i nie ma absolutnie żadnego wpływu na przysadke ani organizm, a wspominałam jej o tych cyklach :(

Gość gość
Ja też mam nieregularne cykle i jestem zdrowa. Nieregularne od zawsze, od 15 lat. Nie przesadzaj, taka twoja natura. Nie szukaj problemu na siłę, bo jeszcze ściągniesz na siebie specjalnie jakąś chorobę.

Gość gość
no dobrze, a jakie masz wyniki badań tarczycy? podaj wszystkie i kiedy je robiłaś ostatnio?