Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Musliriegel

Jak wykorzystać talent plastyczny?

Polecane posty

Gość Musliriegel

Witam! Zapraszam do dyskusji na temat w jaki sposób można wykorzystać talent plastyczny. Jestem w liceum i powinnam już wiedzieć czym będę zajmować się w (wcale nie tak odległej) przyszłości... Chciałabym aby mój przyszły zawód był związany z plastyką. Najlepiej czuję się rysując (szkce ołówkiem, w kolorze, markerem; portrety, pojazdy, zwerzęta...) ale sprawdzam się także w wielu innych dziedzinach: malowanie, lepienie np. z plastelny/ masy solnej/ gliny... w gimnazjum robiłam szklane witraże, także prace typu wycinanie szkła, lutowanie, zdobienie nie sprawiają mi trudności. Jestem otwarta na wszystkie nowe metody tworzenia sztuki, nie tylko takiej na paperze. Dodam, że moim hobby (nie wiem czy tak to moge nazwać) jest projektowanie domów w grze 'The Sims', praktycznie tylko do tego celu z niej korzystam. Sprawia mi to dużą przyjemność, dlatego myślałam nad zawodem archtekta, aczkolwiek wolałabym coś bardzej 'artystycznego' niż rysunki techniczne lub ich realizacja za pomocą komputera... Ma ktoś może propozycje jak wykorzystać takie umejętności oraz jakie zawody są z czymś takim związane?

Gość gość
Scenografia, niekoniecznie teatralna, to kierunek który planuje studiować, plus uczęszczać do kilku pracowni innego kierunku, dotyczących filmu, muzyki w filmie itp. Tak pisze, może coś Cię zainspiruje :)

Gość gość
Może wzornictwo

Gość gość
Mogłabys być tym architektem wnętrz, a po pracy zajmować sie bardziej artystycznymi rzeczami

Gość gość
dokładnie ze zmysłem plastycznym często wiąże sie dobry zmysł postrzegania przestrzennego, może zatem jakieś dobre warsztaty projektowania wnętrz tak jak tutaj - www.akademia.ewaromanow.pl/kursy.html albo meblarstwo? Jak dla mnie to lepiej rokujące na przyszłość umiejętności na tle plastycznym i bardziej dochodowe niż np malarstwo.

Gość gość
Możesz projektować witraże na zamówienie. Teraz jest tyle nowych technik że witraż nie musi być ciemny, ciężki i przytłaczający. Niektóre podkreślają luksusowe wnętrze willi i dodają jej charakteru. Myśle że nie jedna gwiazda by się pokusiła o taki stylowy witraż. Wszystkie akcesoria i narzędzia a także potrzebne kursy posiada firma Arts&Hobby z Warszawy.