Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do tych co twierdza ze mozna sie dorobic w Pl

Polecane posty

Gość gość

podajcie prosze cudowny sposob na dorobienie sie w mlodym wieku mieszkania/ domu, super samochodu, a to wszystko bez kredytu i w wieku dwudziestu kilku lat?

Gość gość
teraz duzo mlodych ma mieszkania po dziadkach

Trzeba mieć bogatych rodziców którzy mają jakąś firmę i u nich pracować;)

Gość Romantyczny gość
Dnie da się dorobić w PL dlatego ja wyjechałem :)

Gość gość
no wlasnie: mieszkanie po dziadkach, praca w firmie u rodzicow.. i zapewne takie osoby, ktore wszystko dostaly za frajer najwiecej szczekaja, jacy to sa zaradni :) a teraz czekam na wpis o tym, jak to ktos SAM sie dorobil ciezka praca w Pl i w wieku 25 lat ma mieszkanie, dobry samochod i zarobki powyzej 10 tys.

Gość domaryszkaaaa
Napiszę Wam na własnym przykładzie. Ja : bardzo dużo nauki w liceum, potem na studiach. Ukończona farmacja. Praca od razu po studiach ale mało płatna : ok 2200 na rękę w aptece. Nie satysfakcjonowało mnie to. Aktualnie wykorzystuję swój talent. Porzuciłam zawód. Jestem ilustratorką, wykonuję zlecenia dla DE i UK. Zarobki : ok 10 000 miesięcznie na rękę. Mąż: ukończona informatyka na uniwerku. Aktualnie grafik komputerowy. Zarobki: ok 6 000. Norma w tej branży ( oczywiście znajdzie się wielu krzykaczy, że pracy nie ma itp. ale oni po prostu się do tego nie nadają). Nasze zawody się uzupełniają. On mi coś podpowie, ja wykonam dla niego logo. Ja pochodzę z rodziny średniobogatej, mąż z bardzo biednej. Oboje umiemy oszczędzać. Nie wydajemy na głupoty,szczególnie, że aktualnie bardzo dużo pracujemy ( na tygodniu nawet po 14 godzin dziennie) ponieważ tak naprawdę nie wiemy ile ta dobra hossa będzie trwała i chcemy odłożyć na przyszłość. Tak więc na życie przeznaczamy może z 2000 miesięcznie. Na rachunki 1000 zł. Jeździmy starym samochodem i w zasadzie to niewielu wie ile zarabiamy.

Gość słońce a czasem deszcz
znam 23 latka z własną dobrze rozwijającą się firmą, nic nie dostał w życiu od rodziców mimo że srali pieniędzmi bo mieli go w dupie...i sam sobie świetnie daje radę, od dwóch lat się sam utrzymuje...

Gość gość
myślę że jedynie własna firma, na etacie w życiu się nie dorobisz

Nie znam nikogo, kto dorobiłby sie w młodym wieku w Pl wielkiego majątku. Wszyscy, których znam mają mieszkania i samochody od rodziców, a potem już sami dalej doranbiają się dalszych luksusów...no albo i nie dorabiają i dalej pasożytują na rodzinie, różnie bywa. Żeby w krótkim czasie dorobić sie samemu trzeba albo wygrać w totka, albo mieć niezwykłe szczęście. Poza tym jeśli ktoś ma kasiastą rodzinę musiałby być niezwykle uparty żeby na siłę dorabiać sie samemu od zera...

Tzn żeby nie było :) znam wielu młodych ludzi, którzy spokojnie sami się utrzymują, mają własne firmy, świetne prace bez znajomości itd...ale nie jest to nic oszałamiającego i do prawdziwego bogactwa im daleko

Gość gość
domaryszkaaaa - cos tu nie gra. To, ze tak duzo uczylas sie w liceum i na studiach, nie ma znaczenia bo i tak nie pracujesz w zawodzie. A odnosnie ilustracji, rozumiem ze wydawnictwa z UK i DE w cudowny sposob dowiedzialy sie o takim talencie jak ty i same przyszly skladac ci oferty? Poza tym, te zarobki to mocno naciagniete sa :D

Gość gość
Moja kolezanka sie dorobila ale od 16 roku zycia jest prostytutka.

Gość gość
no i temat padł, ponieważ nikt z tych "dorobionych" naprawdę nie istnieje :D

Gość gość
Możesz zacząć produkować papier toaletowy z nadrukowanymi książkami na wolnej licencji. Podczas srania każdy czyta i taki biznes po prostu nie może nie wypalić. Powodzenia. :classic_cool:

Gość damaryszkaaaa
Nie kłamię. Nie miałoby to sensu na anonimowym forum. Nikt o Tobie się nie dowie od razu. Musisz na to ciężko pracować. Udzielać się w sieci, na artystycznych portalach międzynarodowych. Poza tym współpracuję z branżą IT. W zasadzie bez mojego męża nie miałabym tak dobrych zarobków. To on mnie w to wciągnął, on mnie namówił. Na początku nie zarabiałam tak wiele. Teraz mam sporo zleceń ( dlatego też pierwszy raz nie pojechałam na wakacje latem). Oboje znamy angielski tak więc nie pracujemy jedynie dla firm w PL.

Gość gość
skoro w wieku 20 pare lat mają mieszkanie po dziadkach to gdzie tak ludzie krótko zyją ? bo mnie to zdumiewa w mojej rodzinie by sie nie dorobili bo ludzie długo żyją, moja mama ma 62 lata a wygląda jak przeciętna polska 40 latka i to zadbana, wysportowana sylwetka, drobna twarz i krótka fryzurka ludzie którzy sprzedają mieszkania po zmarłych dziadkach dobiegają 40 stki i maja już swoje majątki których się dorobili