Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o ludziach którzy wierzą w Boga, ale nie wierzą w kościół?

Polecane posty

Gość natali1234
Bóg jest religią,wierzeniem.W niego wierzę jak najbardziej. A kościół no cóż jest instytucją...to tak jakby wierzyć w ZUS :D

Gość gość
chodzi 9ndogmaty i doktrynę katolicką, a nie kościół jako budynek

Gość gość
Mi chodzi zatem o ludzi, którzy nie są katolikami. proste. Ale wywodzą się z katolickich rodzin na przykład jak tutaj, żyją w (przynajmniej teoretycznie) katolickim kraju

Gość gość
ale można żyć po chrześcijańsku i nie chodzić do kościoła katolickiego

jeśli ktoś wierzy w Boga to chodzi do kościoła proste...

Gość gość
Maciek B. - ale bzdury gadasz. :/ Jak mam nie uznawać roku 2014 skoro to rok oficjalnie uznawany w zachodnim świecie, w którym żyję? W którym daty w oficjalnych dokumentach są tak zapisywane? Zastanów się człowieku. Kolejny przykład to święta - oczywiście, że ich nie obchodzę, ale mam wtedy wolne w pracy, bo tak jest przyjęte w naszym kraju.

Gość gość
Owszem, ale nie mów, że to znaczy, że każdy kto przyjmuje, że mamy rok 2014 przyjmuje wartości chrześcijańskie, bo dla mnie 2014 jest datą umowną ułatwiającą ludziom komunikację. Co to znaczy dla Ciebie, to Twoja sprawa.

Gość gość
Chrystus urodził się pomiędzy 7, a 4 rokiem pne

Gość gość
ja wierze w Boga bez pośredników i Bóg mi pomaga, cały czas czuję jego opiekę i odwdzięczam się jak mogę dobrem :) kościól wymyślili ludzie

Gość gość
Nie zabijaj i nie kradnij (poza tym, że są częścią dekalogu) są też częścią uniwersalnej etyki w zachodnim świecie. Dodajmy, że macie także przykazanie "nie cudzołóż", które jednak nie ma przełożenia na prawo karne w PL. Nie przeczę, że nasza cywilizacja jest oparta w dużej mierze na chrześcijaństwie, bo to jest "oczywista oczywistość". Mierzi mnie natomiast stwierdzenie, że będąc w niej też się wpisuję w ten nurt. Oczywiście, możesz powiedzieć, że mam wybór, mogę nie przestrzegać kalendarza, dat, itp. i zostać pustelnikiem (bo w każdej normalnej pracy przestrzeganie kalendarza jest potrzebne... no może poza zdalną). Właśnie dlatego, że nasza cywilizacja jest tak bardzo związana z historią chrześcijaństwa, w praktyce nie mam wyboru zupełnie nie mieć z nim związku. Ale to nie to przełożenia na moje poglądy.

Gość gość
To samo co o nudystach, chodzących w ubraniach

Gość gość
nudysta chodzący w ubraniu, nie jest nudystą....

Gość gość
100% katolicy!!! nie daja sie okradać przez ososków w sukniach