Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepsza antykolkowa

Polecane posty

Gość gość
tomme tippy

Gość Ekspert Philips AVENT
Witam. Zanim zdecyduje się Pani na wybór odpowiedniej butelki antykolkowej, warto odpowiedzieć sobie na pytanie, jak często będzie ją Pani wykorzystywać. Jeżeli chce Pani karmić dziecko naturalnie, a butelkę wykorzystywać jedynie do "dokarmiania" malucha (np. w sytuacjach, gdy dziecko pozostawi Pani pod opieką innych osób), warto kupić produkt przeznaczony do karmienia mieszanego, np. butelkę Philips AVENT z serii Natural. Butelka ta nie zaburzy naturalnego odruchu ssania u dziecka. Wymaga ona nieco silniejszego ssania, tzn. takiego, którego wymaga od dziecka także karmienie naturalne. Dzięki temu dziecko nie odzwyczaja się od piersi. Jeżeli natomiast od początku zakłada Pani karmienie dziecka wyłącznie butelką, bez obaw może Pani podawać dziecku klasyczną butelkę. Warto zaznaczyć, że obie serie butelek firmy AVENT zostały wyposażone w dedykowany system antykolkowy, zmniejszający częstotliwość występowania kolek u dziecka, który został przetestowany pod względem skuteczności. System antykolkowy w butelce, ma za zadanie zmniejszać dyskomfort i częstotliwość występowania kolki. Podczas karmienia dziecka wyjątkowy zaworek smoczka zgina się, umożliwiając dopływ powietrza do butelki zamiast do brzuszka dziecka. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość cesarzówka
Ja miałam tommee tippee i nie polecam. Podobno najlepsza jest Dr Brown's. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja miała kilku firm butelki i najlepiej spisał sie dr brown. U mnie jeszcze byl problem z przejściem z piersi na butle i syn nie akceptowal żadnej. Dopiero przy brownie sie udało.