Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy faworyzujecie,któreś z dzieci??

Polecane posty

Gość gość

Córka mi zarzuca,że bardziej kocham jej młodszego brata, oczywiście ,kocham ich po równo,jednak rzeczywiście więcej uwagi poświęcam synowi,jest młodszy,jak był malutki to sporo chorował,to taka przylepka mamusi,wiem,że ona to zauważa,ale choć się staram traktować ich jednakowo to często łapie sie na tym,że więcej uwagi skupiam na synu i nie mogę nic na to poradzić. Jak to rodzeństwo,kłócą się nie raz,to też zazwyczaj staje w obronie syna,bo uważam,że jest młodszy,słabszy. Czy u Was,też się tak zdarza?

Gość gość
Nie powinnaś stawać w obronie syna bo jest młodszy. To da się zmienić. A w jakim są wieku? Ja staram się nie faworyzować i chyba tego nie robię.

Gość gość
Powinnaś stawać po stronie tego, kto ma rację. Jak zawsze będziesz bronić syna, to wyrośnie na zniewieściałego, aroganckiego gnoja. Pamiętaj, że to chłopak. Słabsza jest córka, mimo że starsza. Widać, że jesteś jakaś dziwna.

Gość gość
Twoja córka ma rację, niestety

Gość gość
Spora jest różnica między nimi, córka ma 14 a syn 6, kiedyś jeszcze przed synem bylam w ciąży, w 6 mcu dziecko urodziło się martwe,to był chłopczyk,dlatego tak długo zwlekałam z następną ciążą i w głębi serca pragnęłam chłopca

Gość gość
To syn nie jest aż tak mały. Córka w tym wieku bardzo cie potrzebuje, a ty synuś i synuś. Zobaczysz wychowasz okropnego syna ,a córka będzie ci miała za złe takie zachowanie. Powinnaś starać się zmienic, dużo rozmawiaj z córką, zabieraj ją na zakupy bo potem będzie za późno

Gość gość
Gdy byłam dzieckiem strasznie denerwowało mnie, a jednocześnie też raniło faworyzowanie przez matkę mojego młodszego rodzeństwa i poprzysięgłam sobie, że nigdy żadnego dziecka faworyzować nie będę. Mam już córkę 5-letnią, teraz jestem w ciąży z drugim i mam zamiar młodsze traktować tak jak i starsze dziecko. Żadnego "ustąp bo jesteś starsza". Mają się dogadywać sami, nie zamierzam ingerować w żadne ich spory w przyszłości.

Gość gość
U mnie też mama zawsze faworyzowała siostrę i odbiło się to na tym,że to siostry zaczęłam nienawidzić za to,że ja zawsze musiałam walczyć o trochę zainteresowania,a siostra miała tą milość za nic. Dziś jesteśmy dorosłe i nie mamy ze sobą dobrych relacji,jestem pewna ,że to wlaśnie przez sytuację z dzieciństwa