Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój chłopak mieszka z psychicznie chorym dziadkiem co robić?

Polecane posty

Gość gość

Jego dziadek to taki despota, arogancki, bezczelny, złośliwy i wredny stary dziad - wielki pan doktor, lekarz chirurg ortopeda. Sytuacja wygląda tak, ten starszy pan nie spełnił ambicji co do swojej córki, matki mojego chłopaka. Dla niego to był bardzo wielki wstyd, on lekarzem, jego córka po roku liceum poszła do zawodówki. (Z tego co mi mówił mój chłopak, za czasów szkolnych jego matki to zawodówka to był bardzo wielki wstyd). Mój M. chodzi teraz do bardzo dobrego ogólniaka o profilu biologia-chemia. Zamierza się wybrać na medycynę, cały czas poświęca nauce. My spotykamy się 2 razy w tygodniu. Dzisiaj jego dziadek przylazł do mnie i powiedział, że mój facet nie będzie miał czasu na spotykanie się ze mną a on nie pozwoli na to, żebym go wrobiła w dzieciaka. Twierdząc, że wszystkie kobiety są takie. Z tego co wiem to ten pan ze swoją żoną (jest po rozwodzie). On ma czwórka swoich dzieci, ośmioro wnucząt a przypieprzył się akurat do wnuka swojego najmłodszego dziecka. Co mi radzicie w tej sytuacji?

Gość gość
Ten stary dziad przyszedł do mnie o godzinie 12 dzisiaj, ja do chłopaka dzwoniłam od godziny 13 ale on nie odbiera ode mnie telefonu. Cały czas wyłączony, chciałabym się z nim jakoś skontaktować ale do niego za bardzo pójść nie mogę bo jego dziadek tam jest. Rozmawiałam z jego matką, to powiedziała mi, że jej ojciec nie mógł wybaczyć: zawodówki, tego, że została sama z dzieckiem (dziadek zastępował mu ojca) - ale to go nie usprawiedliwia.

Gość gość
dziadek nie jest chory psychicznie, jest racjonalista, a chłopakowi nie wyjdzie to na złe 🖐️

Gość gość
Jemu powinno zależeć na szczęściu wnuka a w ten sposób to marnuje mu jedynie życie. Sądzę, że my naprawdę stworzylibyśmy udany związek. Tylko muszę się ze swoim chłopakiem jakoś porozumieć.

Gość gość
dziadek dobrze chce

Gość gość
A dlaczego Cię nie akceptuje?

Gość gość
Dziadek sie dobiera do mnie.

Gość gość
udany związek w liceum? śmieszna jesteś :D dziadek dobrze robi, przynajmniej chłopak będzie kimś, ty też weź się za naukę zamiast latać za chłopakami 🖐️

Gość gość
Podszyw. Ma pretensje do mnie, że jestem starsza od jego wnuka, że rzekomo jestem bez szkoły, że rzekomo nie pasuje do niego. Jeszcze twierdzi, że on ma się zająć nauką.

Gość gość
Ja już ukończyłam technikum, mam 23 lata, jestem troszkę starsza od chłopaka ale mnie to nie przeszkadza.

Gość gość
nie podobasz sie dziadkowi

Gość gość
dziadkowi nie stoi

Gość gość
widocznie jakoś hołubił wnuka, dlatego teraz nie może się pogodzić z utratą go...

Gość gość
Ma rację dziadek jeśli wnuk będzie się zajmował dziewczynami zamiast nauką medycyny nie skończy na pewno.

Gość gość
dziadek madry facet kobiety nie pozwola mu skonczyc studiow

Gość gość
Racja, po takiej traumie jaką zapewniła mu matka chłopaka powinnaś dać spokój. On chce wychować wnuka pod swoje dyktando, pod swoje warunki, chcę by miał inne życie niż jego córka.

Gość gość
Spójrz lepiej czy dziadek twojego chłopaka nie wykorzystywał seksualnie! Skoro tak walczy o wnuka!! Pewnie chce go dla siebie.

Gość gość
Dorosły chłopak a dziadek takie chimery odstawia. Musisz coś z tym zrobić. On ewidentnie chce być częścią życia wnuka.

Gość gość
Ten dziadek to jakiś debil.

Gość gość
Też tak uważam.

Gość gość
Dziadek przesadza chłopak ma prawo oprócz nauki mieć dziewczynę nie tylko nauką się żyje, a gdzie ty się uczysz autorko???

Gość gość
Mam 23 lata, ukończyłam technikum. Mój chłopak idzie do 3 klasy liceum, będzie miał za 3 miesiące 18 lat.

Gość Joyfashion
Cześć dziewczyny, Chciałabym Was serdecznie zaprosić do odwiedzenia nowego sklepu internetowego z fajnymi i modnymi butami www.joyfashion.pl oraz na FB polubienia naszego profilu. Nie denerwujcie się, rozkręcamy powoli rodzinny biznes i zależy nam aby go troszkę podpromować:)\ Dziękuję !

Gość gość
Na miejscu dziadka robiłabym tak samo. Stara baba przypieprzyła się do dzieciaka z liceum, czego taka stara kwoka może chcieć? A tego, żeby jej bachora zrobić :O

Gość gość
Mój ojciec jak miałam 18 lat, miałam chłopaka to inaczej się zachowywał. Mama również, rozmawiali ze mną, opowiadali mi o metodach antykoncepcji, z moim pierwszym chłopakiem również. A ten dziadek? on zachowuje się jakby to był wciąż jego mały wnuczek, z którym chodził w dzieciństwie do kina.

Gość gość
Widocznie dziadek dalej chciałby z wnukiem chodzić do kina!!! Dla niego ty pewnie jesteś poważną konkurencją.