Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna ta moda na mało meskie imiona

Polecane posty

Gość gość

Fakt, że niektóre zdrobnienia są słodkie i pasuja do niemowlaka, z tym ze ten stan trwa krótko... Dla przykładu znajoma ma syna Kajetana, woła go Kajtek i fjanie, bo gdy miał okolło roku Kajtuś wydawało się uroczym zdrobnieniem, obecnie gdy ma 6lat Kajtek brzmi nieco dziecinnie a Kajetan ani poważnie ani fajnie, ale to kwestia gustu. Podobnie jest z Oliwierem wolanym Oliś, Gabrielem wołanym Gabrys/Gabi czy Iwanem wołanym Iwo. Niestety ale niektóre imiona fajnie brzmia " na chwile" ..

Gość gość
mnie najbardziej drażni gabriel :/ kojarzy mi się, wybaczcie, pedalsko. Jak mówić do gimnazjalisty? gabryś?????? fuj! Gabriel też jest brzydkie, mało meskie i tandetne. Oliwiera omijam szerokim łukiem, bo wiadomo kto to imię preferuje. Kiedyś myślałam, że Julian/Julek to fajne imię, dopóki nie miałam takie ucznia w klasie. Przed nim była Julka, a po niej następował owy Julek. Pomijając fakt, że raz omyłkowo powiedziałam do niego Julka. Bardzo niemęskie imię.

Gość gość
Zgadzam się.

Gość gość
dla chłopców niemęskie a dla dziewczynek słodkopierdzące np Blaneczka. Nela. Polusia - Dupusia. Lili - Srili. Nina itp. w ogole jak brać poważnie osobę która ma na imię Blanka albo Bianka?

Gość gość
to tylko oddaje poziom zidiocenia współczesnego społeczeństwa

Gość gość
a jak brać na poważnie osobę której przeszkadza czyjeś imię? akurat Oliwie, Gabriel itd. to piękne imiona. I jak wołać na gimnazjalistę? PEŁNYM IMIENIEM.

Gość gość
Oliwier to piekne imie? przeciez to imie z tej samej polki co Brajan albo Dzesika, no comments.

Gość gość
Oliwier Alan Brajan Igor Gabriel Leon to imiona których bym nie dała synowi.

Gość gość
Mało męskie to Miłosz i Blazej jakieś takie zniewieściale

Gość gość
nade mną mieszka takie małżeństwo, które ma syna Oliwera :/ Gościu to takie paker po solarce, a ona ma wygląd jakby się z mózgiem minęła. Wiecznie drą mordy na zmianę: OLLLIII!! OLIII!!! wiecie jak to drażni ucho obcego słuchacza?? Kiedyś słyszałam jak sąsiadka woła syna: Oliwier, k***********, co ja ci mowiłam??? Z mężem popatrzylismy sie na siebie i zaniemowilismy z wrażenia. natomiast w nocy kiedyś słyszelismy jak facet krzyczy głosno: TY K.U.RVVVVO!!!! nie wiem czy on ja tak wyzywa czy mają takie łóżkow zabawy czy co, no ale dzieciak spał obok w pokoju przeciez....

Gość gość
Oskar- jak dla mnie dosłownie odpowiednik Oliwiera. Do przedszkola z moim dzieckiem chodził Oskarek, mamusia włosy kruczoczarne, solara i jej ulubiony strój- lateksowa miniów, a ojciec to łysy wytatuowany kark około 40tki ;D super nie ma co

Gość gość
Bianka - dyrektor departamentu prawnego w mojej firmie - kazdy tą kobietę traktuje poważnie. Tak a propos traktowania poważnie osoby ze względu na imię.

Gość gość
A od kiedy Gabriel jest mało męskim imieniem?

Gość gość
od zawsze

Gość gość
Gabriel, czy pełnym imieniem wołać będziesz syna gdy będzie mieć on np. rok lub dwa GAAAABRIEL, jasne że nie będzie to gabi lub gabryś, czy w wieku 7lat w podstawówce koledzy będą wołać Gabriela -Gabreiel, chyba snisz, jeżeli myślisz ze tak. Do jakiejś 20stki będzie skazany na przezwiska zastepcze typu Gabek, a w wieku 16lat przedstawi się koleżance "cześc Gabriel jestem" :o jeżeli tak twierdzisz to jesteś w mniejszości. I tak samo ma się to do imienia Kajetan czy wspomniany Leon.

Gość gość
A Dorian jak Wam się podoba?

Gość gość
Mamusie jesteście tak głupie ze brak mi slow

Gość gość
dorian pedalskie i tandetne tak samo jak gracjan

Gość gość
Brak słów a niby z jakiego powodu. Czy ja kogoś obrazam, nie- wyrażam SWOJE zdanie. Słysze okropne przezwiska dzieci mających te WYMYSLNE imiona w szkole swojego dziecka, i pisze by przyszłe matki zastanowiły się dwa razy zanim dadza nietypowe imie.

Gość gość
zestaw pedalskich imion według mnie: Oliwier, Gabriel, Gracjan, Dorian, Daniel i troszke Adam, ale to może dlatego, że kiedyś była taka gazeta: Adam - magazyn dla panów kochajacych inaczej.

Gość gość
adam - czasopismo gay, było coś takiego.

Gość gość
Co kogo obchodzi jak nazywam swoje dziecko? Ta dyskusja jest o niczym. Tadeusz i Kazimierz te są super męskie co? To dlaczego tak nie nazwiecie swoich synów? A i jeszcze Zygmunt do pary

Gość gość
dla ciebie ostnieja tylko imion a typu gabriel, oliwier, kazimierz,z zygmunt??

Gość gość
Miedzy Kazikiem Stanisławem a Brajanem i Oliwierem jest cała masa możliwości, rozumiem ze niektóre chcą czuc się lepsze dając dziecku wyżej wymienione imie hah

Gość gość
Nie no jeszcze jest Brajanek i Piotruś same kwiatki

Gość gość
ani brajanek ani piotrus mi sie nie podoba tak ze zluzuj

Gość gość
1 syn nazywa się Martin a 2 nazwę Morgan i mam w d..pie co o tym sadzicie. Nie mam zamiaru nikomu się tłumaczyć z moich wyborów. Polska jest krajem niedowartosciowanych ludzi podatnych na wpływy ogółu. Ja mam własne zdanie zawsze i jestem z siebie dumna

Gość gość15082014
Troche przesadzacie. Ja mam dwóch kolegów Gabrysiow - maja 28 i 35 lat i żaden nie czuje sie skrzywdzony z powodu swojego imienia, obaj są przebojowymi chłopakami i do tej pory każdy mówi do nich per Gabrys, jeden z nich odziedziczył imię po tacie . Dla mnie to normalne imię, może mam takie zdanie bo mam w swoim otoczeniu dorosłych Gabrysiow i nikomu te imiona nie przeszkadzaja. Wszystko zależy od człowieka, fajna osobowość zawsze sie obroni.

Gość gość
Znam sytuacje gdy rodzice dziecku nadali imie Denis i mały ma teraz mnostwo problemow bo wszystkie dzieci sie smieja i go przezywaja Denis - penis i strasznie sie tym przejmuje i z tym meczy. Mysle ze najlepiej myslec o dobru dziecka nadajac mu imie a nie podchodzic do tego egoiistycznie: bo ja tak chce i juz.

Gość gość
Jeszcze Milan jest dla mnie okropne. Dzisiaj akurat jakas babka tu pytała, czy to fajne imię. Nie, nie i jeszcze raz nie. Milan kojarzy mi się z wokalistą w jakimś wiejskim zespole disco polo noszącym styl typu: białe ubranie i czarne włosy na żel.