Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto używa jeszcze mydła w kostce???

Polecane posty

Gość gość

Bo uwazam,że to niehigieniczne

Gość wydmuchuje dym
tak, Ci co mają alergie skórne i nie mogą żelów pod prysznic używać...

Gość gość
ja raczej używam na codzień mydła w płynie, ale czasem używam w kostce takich mydeł z ziołami jak herbapol bo są dobre na wszelkie wypryski

Gość gość
i zabijają do 99% bakterii gdy miałam trądzik to mi bardzo pomagały kiedyś, wiec nie wiem czy wszystkie sa takie niehigieniczne :o

Gość gość
rewelacyjne na trądzik jest dove to z ogórkiem na kartoniku, kostka jasnozielona. No i cudnie pachnie ,czasem jak mi sie żel p/prysz skończy to myję nim całe ciało .

Gość gość
dove też jest właśnie dobry, też używałam obok herbapolu

Gość gość
niehigieniczne... no tak trzeba być cool :classic_cool: mydło w kostce wynaleźli Fenicjanie tyle pokoleń...dziwne że żyjemy :classic_cool: skoro tyle bakterii czyhało

Gość gość
Mydło w kostce używa każdy z domowników i zostają na nim bakterie,no chyba że każdy ma swoje, ale przy pięcioosobowej rodzinie jakoś nie wyobrażam sobie pięciu mydelniczek na umywalce

Gość gość
Wysokie pH zapewnia kostce mydła ochronę antybakteryjną. Bakterie nie mnożą się na jego powierzchni. Dlatego też bez obaw można korzystać ze wspólnego mydła. W przeciwieństwie do mydeł w płynie, których dozowniki często zainfekowane są groźnymi drobnoustrojami. Przeprowadzono eksperyment w szkole. Pracownicy oraz uczniowie po zbadaniu liczby drobnoustrojów zostali poproszeni o umycie rąk. "Czyste" ręce miały na swojej powierzchni 26 razy więcej bakterii.