Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_kuby

Siostra ukradla mi imie dla córki!

Polecane posty

Gość Mama_kuby

Hej, zaczne moze od tego ze moja siostra(aldona) zawsze byla faworyzowana przez rodziców. Jak zaszlam w ciaze to nastawilismy sie z mezem na dziewczynke i postanowilismy z mezem nazwac ja Marysia. Powiedzielismy calej rodzinie o tym i kazdemu sie spodobalo. No ale urodzil sie chlopiec i nazwalismy go jakub. Niedlugo po tym moja siostra zaszla w ciaze i urodzlia córke. ... Nazwala ja Marysia!!! No ja nie mogla w to uwierzyc. Wszyscy wiedzieli ze to mi sie to imie podobalo i jezeli bym kiedys urodzila dziewczynke to bym ja tak nazwala. Najgorsze jest to ze rodzice nie widza tu zadnego problemu i mowis ze moge wybrac inne imie jezeli zajde w ciaze. Co ja mam zrobic???

Gość gość
Dobre. A skąd wiesz ze będziesz miała 2 dziecko i to w dodatku córkę? Siostra wybrała takie imię i miała do tego prawo .niczego ci nie ukradła

Gość gość
rozstrzelać

Gość Mama_kuby
Jak to miala prawo?! Ja odkad zaszlam w ciaze mowilam ze to bedzie marysia. To ode mnie uslyszala to imie. Chyba man prawo byc wkurzona.

Gość gość
Jesteś chora

Gość gość
to prowo juz bylo, sama juz takie pisalam 🖐️ wysil sie i wymysl cos nowego!

Gość gość
Zeby jeszcze to byla Krysia :D

Gość gość
Ja miałam podobnie Chciałam córkę nazwać Aleksandra, ale w tym samym czasie zaszła w ciążę siostra męża i postanowili że nazwą tak swoją córeczkę Moja jest miesiąc starsza ale nie miałam 'odwagi" żeby ukraść imię które oni sobie wybrali mimo że ja wybrałam je pierwsza I teraz nasze córki mają po 18 lat Z perspektywy czasu widzę że można było nadać imię takie jakie chciałam, bo nasze więzi się już rozluźniły, nie spotykamy się zbyt często a córki nasze też za sobą już nie przepadają więc jeśli masz myśleć tylko o innych POMYŚL O SOBIE i nie przejmuj się tym co ktoś robi xxx druga sprawa że nie mozna twierdzić że ktoś komuś KRADNIE imię masz takie samo prawo je wybrać jak ktoś inny :-p Kiedyś nazywano dzieci po ojcu, babci, itd. i nie było problemu że w domu są 2 osoby o tym samym imieniu Przemyśl sobie na spokojnie ten fakt i może uznasz że ZAZDROŚĆ i ZŁOŚĆ o przeszłość wobec relacji z siostrą nie powinna być wyznacznikiem decyzji Pozdrawiam Monika

Gość gość
Autorko jesteś głupia :D Maria to imię biblijne i nie uwierzę w życiu, że siostra pierwsze usłyszała je od ciebie :D możesz zresztą też tak nazwać córkę, nikt ci nie broni. O ile w ogóle będziesz ją mieć!

Gość Shug Avery
Jezu, jeszcze nie masz tej córki a już ktoś Ci imię UKRADŁ... straszne rzeczy mogą się dziać w rodzinie.. Imię "Maria" jest Twoją własnością intelektualną, czy jak? Daj znać bo znam wiele osób, które także je ukradły, muszę im powiedzieć.