Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy kobieta po ciazy wyglada starzej?

Polecane posty

Gość gość
Zalezy od kobiety- jak dbasz tak masz

Gość gość
Nie wiem czy kazda, ale ja mam wrazenie, ze sie postarzalam. Dbam I dbalam o siebe w czasie ciazy, ale czuje sie tak jakby mi przybylo z 5 lat. szczegolnie twarz, chyba przybylo mi zmarszczek

Gość gość
to mnie nie pocieszylas. moja znajoma ma 35 lat i juz wyglada starzej, jak na swoj wiek, a nalezy do osob, ktorym zalezy na urodzie. przerazaja ja pojawiajace sie juz zmarszczki, a teraz jest w ciazy, wiec stad to pytanie.

Gość gość
Jezeli chodzi o mnie to tez sie postarzalam po ciazy. Dbam o siebie. Dbalam przed ciaza, w trakcie i po. Jednak wydaje mi sie ze zmienilam sie na niekorzysc po urodzeniu dziecka. Szczególnie zmiane widze w twarzy. Ale mam kuzynke ktora urodzila dwojke i wyglada bardzo dobrze. Więc to chyba geny... Sama nie wiem. W kazdym badz razie u mnie zmiana na minus.

Gość gość
Ja tez wygladam gorze i starzej, ale mysle, ze zalezy to rzeczywiscie od genow.

Gość gość
Moze to zalezy do wieku? Ja pierwsze dZiecko miala me wieku 34 lat. tez mysle o drugim I przyznam sie ze troche sie obawiam .

Gość Jedynaczka4
Nic podobnego! Urodziłam dwoje dzieci i nadal wyglądam młodo.Obcy ludzie dziwią się że urodziłam 2 dzieci i nadal wyglądam rewelacyjnie) tak mówią).Moja mama tak samo ma.Gdy obie idziemy myślą że jesteśmy siostrami.

Gość gość
Moze faktycznie to zalezy od wieku? Ja urodzilam jakialam 28. No ale przeciez taka "stara" jeszcze nie bylam. Chyba faktycznie geny :O

Gość gość
Jedynaczka no to tylko pogratulowac dobrych genow :-)

Gość gość
No to faktycznie chyba wszystko zalezy od genow. U mnie pojawily sie zmarszczki ale nadal mam talie osy I zero rozstepow na brzuchu.

Gość Jedynaczka4
Moja babcia (mama mojej mamy) mając 82 lata nie miała żadnej zmarszczki.Słowo honoru Wam daję. Nigdy w życiu nie malowała się, jedynie miała siwe włosy- była śliczną kobietą.

Gość Jedynaczka4
Dziewczyny, wszystko wróci do normy.Na pewno każda z Was jest śliczna po urodzeniu dziecka.Nie przesadzajcie.

Gość marigotka
Wydaje mi się że to wina genów... Rozglądając się dookoła widzę piękne młodo upieczone mamy, jak i te które mają już kilka pociech i wcale nie widać u nich procesu starzenia. Ja niestety nie mogę tego o sobie powiedzieć;/ Przed ciążą nikt nie dawał mi więcej niż 20 lat mimo że mam 26;/ Zawsze starałam się dbać o siebie.... Dziś (3 miesiące po porodzie) czuje się jakby mi z 5 lat przybyło a do tego figura już zupełnie inna i nie mogę się pozbyć zbędnych kilogramów... No ale są mamusie które od razu po porodzie nadal wyglądają pięknie i młodo a po zbędnych kilogramach nie ma śladu:) Każdy organizm jest inny i też każdy inaczej reaguje

Gość gość
Jedynaczka, szczesciaro ! Marigotka, Ty masz jeszcze czas by dojsc do siebie. W 3 miesiacu po porodzie wygladalam tragicznie. Z czasem bedzie lepiej. Zycze ci zebys wrocila do formy.

Gość gość
Marigotka, 3 msc po porodzie to za krótki okres czasu zeby powiedziec ze nie wrocilam do tego co bylo przed ciaza. Spokojnie. "Dojdziesz" do siebie. Ja na figure nie moge narzekac, rozstepow nie mam, jestem szczupla. Ale widze roznice w twarzy. Juz nie jestem taka jak dawniej. Nawet na zdjęciach inaczej/gorzej wychodze. Mam 31 lat, corka ma 2 i pol roczku.

Gość marigotka
Wiem dziewczynki, wiem że u mnie to jeszcze za wcześnie no ale ja chciałabym wszystko na już ale tak się nie da:) Tak sobie teraz myślę czy może te zmiany w wyglądzie twarzy po ciąży nie wynikają bardziej z troski o nasze maleństwa? Wiadomo że człowiek pod wpływem zmartwień się zmienia i może te dodatkowe zmarszczki to właśnie przez to