Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

levkaaa

Ślub

Polecane posty

Hej , mam 16 lat mam na imie Karolina :) . Jestem z moim chłopakiem już długi czas , i nie mówie tu wcale o 8 miesięcach czy coś w tym stylu . :) Nie jest to szczeniacka miłość itp, oboje myślimy o tym poważnie . Ze względu, że w domu miałam ciężką sytuacje , musiałam szybciej wydorośleć niż inne nastolatki . Mój chłopak jest pełnoletni , pracuje . Dodam, że też jest dojrzały . Za dwa lata gdy tylko strzeli mi 18 wyprowadzam się właśnie do niego .. i nie wcale dlatego , że chce spróbowac czegoś nowego czy coś , ale jak już mówiłam mam cieżka sytuacje w domu . Od jakiegoś czasu planujemy ślub , i nie są to tylko takie tam marzenia , snucie itd . Wiem każdy powie że przez dwa lata wszystko się zmieni itp . Nie będę nikogo przekonywać że tak nie będzie bo to nie moja rola . Chce po prostu wiedzieć czy tak już ktoś miał itd . :) Moja mama w wieku 16 lat zaszła w ciąże i za zgodą sądu wzieła ślub w wieku 17 lat . Nigdy tego nie żałowała . Pozdrawiam :)

Napisz czy jeżeli przysięgniesz, że zostaniesz z kimś na całe życie, na dobre i na złe, to zostaniesz z nim? A jeżeli Cię bardzo zrani i zdradzi z inną, a potem zostanie alkoholikiem i będzie wymiotował do waszego łóżka i niby przypadkiem Cię uderzy i złamie nos, czy zostaniesz z nim?

Tak wiem wiem... Teraz jest wszystko ok . A później będzie coraz gorzej . Nie którzy rzeczywiście potrafią się maskować . :) Ale wiem , że taki nie jest . I nie wciskajcie kitów że skąd mogę to wiedzieć i coś w ten desen , bo nie znacie go , nie każdy musi taki być :)

Ta przysięga to coś ważnego. Jeżeli tego nie czujesz to nie spiesz się, po prostu.

Noo moim zdaniem właśnie te dwa lata do 18 , to będzie czas na przemyślenie .:)

no i oby tak dalej, i żadnego seksu do ślubu, bo xiądz powiedział, że "z kochanki nigdy nie będzie dobrej żony".

Wiesz podziwiam Cię ja w Twoim wieku, byłem daleki od planów małżeńskich, może rzeczywiście jestes dojrzałą, samodzielną osobą. Pomimo to zawsze twierdzę, że jak jest się młodym to nie powinno się podejmować życiowych decyzji, bo prawie każdy którego znam coś zmieniłby, czy to kierunek studiów, czy związek, czy decyzję o zmianie miejsca. Współczuję i życzę powodzenia!