Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chomik73

Mam dosyć tego kraju, chcę wyjechać ma ktoś Plan

Polecane posty

Gość chomik73

Witam, Jeszcze pracuję w Polsce ale już osiągnąłem wszystko co możliwe w tej firmie więcej kasy nie dadzą, Szef powiedział że więcej nie da!! Ja mam 40 lat umie po niemiecku jestem ogarnięty, mam kredyt na dom i brakuje kasy, to masakra pracujesz i starcza od 1 do 1. wszystko rośnie w tym kraju. Tak że myślę wyjechać do Niemiec na początek sam a potem myślę że zabiorę rodzinę. Moje pytanie jaki rejon uderzyć i jak załatwić początek Praca i mieszkanie????

Gość gość
Za granica nie ma juz godnej pracy za dobre pieniadze. Nawet tubylcy maja z nia problem. Bez jezyka i dobrego wyksztalcenia nie ma sensu wyjezdzac.

Gość chomik73
Może masz rację, można poszukać innej pracy w innej firmie!! ale czy dadzą więcej???

Gość gość
sprzedaj dom, splac kredyt i bedzie lzej. jak kogos nie stac na dom to go nie kupuje w mysl zasady: masz woz - to miej i na konia.

Gość gość
z tego co czytam to nie jest tak ci źle. sam wyjazd za granicę przy takich zobowiązaniach to ryzyko mozesz wrócić bez pieniedzy . no nie wiem czy dla dorosłego faceta którym jesteś taki wyjazd i życie na pokojach to dobre rozwiązanie. skoro masz rodzinę to też może ucierpieć twoja sytuacja rodzinnna przez rozłąke. jeśli masz dobrą pracę to nie rezygnuj jeśli za minimalną krajową to bym sie nie zastanawiał.

Gość gość
@gość wczoraj zgadzam się !