Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groga

Czy będę pobierać alimenty, jeśli wezmę slub?

Polecane posty

Gość groga

Mam 23 lata i zamieram za 4 miesiące wziąść ślub. Nadal się ucze- studiuje dziennie. Do tej pory otrzymywałam alimenty, czy po zawarciu małżeństwa będę mogła nadal je dostawać?

Gość gość
jesli wiazesz sie z ojcem twojego dziecka to juz nie dostaniesz

Gość gość
ale to sa na mnie alimenty, a dziecka jeszcze nie mam

Gość groga
ok, dziekuje

Gość groga
czyli bedzie to oznaczac ze sie usamodzielnilam. to wtedy mam zlozyc jakies oswiadczenie do sadu?

Oczywiście że NIE należą ci się alimenty skoro wyjdziesz za mąż.Usamodzielnisz się wówczas twoim utrzymankiem będzie mąż, nie ojciec😡

Gość gość
:)po co w ogole wychodzic za maz jezeli i tak sie to rozwodem skonczy a jak nie skonczy sie rozwodem to widac ze gorzej bedzie no kurcze ja nie rozumiem tego wcale 555 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość groga
a czy ktos wie co wtedy trzeba zrobic? gdzie to zglosic?

nadal studiujesz dziennie? sprawdź to, bo być może do 25 r.ż. ojciec nadal powinien je płacić. I jeśli ojciec je płaci, to po co gdziekolwiek to zgłaszać? Chyba, że płaci fundusz alim/.

Gość groga
ale maz przeciez moze byc bezrobotny to wtedy tez jest utrzymankiem?

Gość gość
tak studiuje dziennie teraz mgr jeszcze 2 lata, a placi babcia ojca. wiec chcialam wiedziec,bo po slubie zmiana stanu cywilnego itp

ale nie w takim kontekście jak napisał ten bęcwał :D. Jemu chodziło o to, że mąż teraz będzie utrzymującym a nie ojciec. Aloe to szczegół, tu dużo glupów siedzi

Seksowna, nie mieszaj Autorce w glowie. Jak wychodzi za maz to po alimentach. Koniec kropka. Zglos to ojcu, jesli masz z nim kontakt, jesli placi przez komornika to komornikowi. I lepiej to zglos bo jak masz dupka ocjca to sie bedzie czepial i zechce splaty za to co Ci zaplacil.gdy juz bylas mezatka.

Gość gość
rozwód jest wtedy kiedy jest sex przedślubny ODSETEK ROZWODÓW W RELACJI DO RELIGIJNOŚCI MAŁŻEŃSTW 50 proc. - związki cywilne małżeństw całkowicie obojętnych religijnie 33 proc. - związki sakramentalne nie praktykujące 2 proc. - związki sakramentalne, w których małżonkowie razem uczestniczą co niedziela w Eucharystii 0,07 proc. (1/1429) -związki sakramentalne, w których małżonkowie razem uczestniczą co niedziela w Eucharystii i codziennie modlą się wspólnie

Wszystko zależy od możliwości faktycznego utrzymania ciebie przez męża lub choćby nawet potencjalnego. Sprawa nie jest zatem przesądzona samym wyjściem za mąż, ale również dodatkowymi okolicznościami.