Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powiedzieć co się czuje przyjaciółce spotkanej po latach

Polecane posty

Gość gość

Witam, Znalazłem się w dość kłopotliwej sytuacji. Po kilku latach braku jakiegokolwiek kontaktu odezwała się do mnie przyjaciółka. Znamy się jeszcze z czasów szkolnych. Po liceum każde z nas wybrało studia w innym mieście i kontakt się urwał. Widzieliśmy się kilka razy na pierwszym roku studiów, ale później wszystko jakoś ucichło, ona ułożyła sobie życie, a ja się wycofałem, bo to wydawało mi się najrozsądniejszym posunięciem. Teraz wróciła do rodzinnego miasta i spotkaliśmy się kilkukrotnie. Oboje jesteśmy singlami i planowałem, że powiem jej, co do niej czuje, ale teraz mam poważne wątpliwości. Strasznie mi to ciąży, chciałbym być wobec niej szczery, ale boje się, że sprawie jej przykrość. Jakiś czas temu zdradził ją facet i ona strasznie to przeżyła i myślę, że wciąż kocha tego człowieka. Mam wrażenie, że to ostatnia okazja, żeby jej powiedzieć co czuję, ale nie chcę być egoistą i jeszcze bardziej jej zranić. Rozmawiałem z moim przyjacielem i on radził, żeby z nią szczerze porozmawiać, ale wolałbym również usłyszeć opinie jakiejś kobiety.

Gość gość
albo teraz alb nigdy

Gość gość
nie wylewaj kawy na ławe od razu, małymi krokami, powiedz na początek jej że ją bardzo lubisz od dawna :)

Gość gość
po zdradzie może chciec tylko przyjaciela a nie chłopaka, małymi krokami, po przyjacielsku bo sie wystraszy i uzna że kolejny uwodziciel

Gość gość
Nie wyskakuj od razu z wyznaniami,bo możesz ją spłoszyć- tym bardziej,że pewnie czuje się skrzywdzona póki co i na razie nie chce sie pewnie pakować w poważniejsze związki.

Gość gość
Nie mów na razie. Może być tak,że ona nic do Ciebie nie czuje poza zwykłą sympatią i co wtedy? niezręcznie będzie sie wam widywac, albo ona całkiem urwie kontakt. Masz w ogóle jakieś podejrzenie,że mógłbyś sie jej podobać ? jakieś sygnały, coś mówiła o Tobie ?

Gość gość
Ciężko powiedzieć co ona myśli. Opowiedziała mi swoją historię jednym z pierwszych spotkań. Często się do mnie przytula, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Po kilku nieudanych związkach chciałbym być z kobietą, która mnie rozumie.

Gość gość
Gwiazdaupadla napisałaś, że też spotkałaś kogoś po latach. Dlaczego nic z tego nie wyjdzie?

Gość gość
Dziękuje Wam za wszystkie rady. Mam nadzieję, że nie popełnię jakiejś gafy. Cieszę się ponownego spotkania, ale równocześnie jestem na nią zły, że wywróciła do góry nogami moje "poukładane" życie :)