Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczor135

Bardzo wysokie płytki krwi

Polecane posty

Gość kaczor135

Cześć dziewczyny...jestem w 9 tygodniu ciąży...to moje pierwsze Maleństwo i trochę panikuję ;) odebrałam wyniki morfologii i wyszło mi aż 850 płytek krwi podczas gdy norma jest 300-450...Czy któraś z Was też tak miała? Proszę o pomoc :)

Gość gość
Idz do lekarza pewnie bedziesz brala heparyne lub cos takiego. Grozi ci zzkrzepica a to jest bardzo powazna sprawa

Gość gośćjajajajajajja
hej, ja mialam plytki w ciazy na poziomie 500, moj lekarz polozyl mnie do szpitala w 38 tc zeby porobic badania, zakrzepica, proby watrobowe itp . Wszystko wyszlo ok wiec zalecili mi po porodzie cos z tym zrobic bo w ciazy i tak nic ci nie podadza chyba, nawet aspiryny nie mozesz. Po porodze moje plytki wzrosly do 890 i wtedy dostalalam skierowanie do szpitala. Mialam male dziecko w domku wiec pojechalam na oddzial i umowilam sie ze powtorze badania za tydzien i jak sie nie zmieni to zrobia mi biopsje szpiku kostnego. W moim przypadku wyszlo ok okazalo sie ze te 890 to chyba jakas pomylka bo plytki potem wychodzily juz 500. Chodzilam do internistow ale skonczylo sie na tym ze taka moja uroda. Moze w twoim przypadku tez okaze sie pomylka. Robilas badania w szpitalu czy w prywatnym lab?