Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skracająca się szyjka 21 tc, wyrok?

Polecane posty

Gość gość

Pojechałam wczoraj do szpitala, bo zaniepokoiła mnie wydzielina z pochwy - zielonkawa i bardzo gęsta. Lekarz na szczęście stwierdził, że czop śluzowy nie odchodzi, rozwarcia nie ma, ale za to szyjka jest skrócona, wg usg 2,78 mm. Na karcie wpisane mam poronienie zagrażające, przepisał mi luteinę i kazał leżeć. Wizytę u mojej lekarki mam dopiero pojutrze. Do tego czasu chyba zwariuję, cały czas chce mi się płakać, czuję czasami niewielki ucisk w podbrzuszu, ale sama nie wiem już czy to nerwy, czy skurcze. Dziewczyny napiszcie mi proszę czego mogę się spodzeiwać? Czy któraś przez to przechodziła?

Gość Aniolkowa2014
Hm badz dobrej mysli lez najlepiej z nogami wyzej.

Gość gość
nie przejmuj się jak też jestem w 21 tyg ciąży, miałam 2 plamienia, od 2 tyg leże plackiem, z macicą łożyskiem wszystko ok, szyjke macicy mam wg usg 4,31 wiec jak najbardziej prawidłowo. Leż i bierz leki i dużo odpoczywaj, nie chodź jak nie musisz. Mój lekarz bedzie dopiero za tydz, jak dostane kolejne plamienie musze iść do szpitala, wiec nie masz najgorzej.

Czemu od razu wyrok. Jeszcze kilka tygodni i dziecko, w przypadku porodu bedzie mialo szanse na przezycie. Jezeli lekarz zalecil lezenie to lez. U mnie w 19 tygodniu zaczela sie skracac szyjka, w 20 zalozono mi pessar. Pewnie tobie tez zaloza pessar albo szew i lezac i biorac leki dotrzymasz do terminu. Najwazniejsze to nie chodzic, nic nie nosic i sie nie denerwowac. Ja ostatecznie urodzilam w 31 tc, ale maly jest zdrowy i teraz sobie slodko spi obok mnie :)

Gość gość
nie wyrok. byłam w takiej samej sytuacji,a urodziłam synka w 39tc

Gość gość
spokojnie to żeden wyrok ja miałam stawiania się macicy że m€j brzuch był prawie ciągle twardy i okazało sie że szyjka również się skraca a maluszek od poczatku był bardzo niski i główka przez cała ciąze napierała na szyjke założyli mi pessar dostałam leki leżałam ciągle tylko szybka kąpiel toaleta i tyle i tak udało mi się donosić do 38 tyg więc się nie martw a dodam że ja jeszcze miałąm ciąże zagrożoną od samego początku więc całą ciąże przeleżałam

Gość gość
a taki śluz w ciązy może świadczyć o infekcji pewnie zrobią co badania i nie ma się co denerwować