Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_panna_młoda

Mój narzeczony nie lubi kremów w tortach

Polecane posty

Gość załamana_panna_młoda

Witajcie, mam duży problem. Mój wieloletni chłopak w końcu mi się oświadczył. Od 2 miesięcy planujemy ślub, w końcu przyszła kwestia tortu i ...... Okazuje się, że on nie lubi kremów w torach. Powiedział, że nie chce żeby były same torty na weselu, bo nic nie zje. A tort weselny? Co z nim z zrobić? Macie jakiś pomysł?

Gość gość
To faktycznie masz problem ze az mnie glowa rozbolala:) Przeciez logiczne jest ze na weselach nie sa same torty tylko rozne gatunki ciast a torta mlodzi jedza symbolicznie i mozesz przeciesz ukroic mu kawalek bez kremu i po problemie.Moj maz tez nie lubi tortow i jakos nie plakal....

Gość gość
to zamówcie tort "babeczkowy", złożony z babeczek ustawionych na ozdobnej paterze - czasem na najwyższym piętrze stoi malutki symboliczny torcik, żeby Młodzi mieli co pokroić. Babeczki mogą być różne - z kremem i bez, więc Pan Młody też coś zje ;) Wilk będzie syty i owca cała. Poza tym klasyczne torty angielskie są w ogóle bez kremu - to ciężki keks bakaliowy bez nasączenia, przełożony gęstą marmoladą. Inny typ ciasta nie zniósłby ciężkiej i twardej dekoracji z ton lukru. Taki tort cudnie wygląda i narzeczony pewnie będzie zadowolony, bo kremu w nim brak - wedle brytyjskiej tradycji najwyższe piętro tortu należy zachować i zjeść w dniu.... narodzin najstarszego syna, tak więc ciasto ma mieć dłuuuugi okres przechowywania ;) Niestety, większość ludzi takiego ciasta nie zje, goście będą oddawali kelnerom talerzyki z nietkniętym ciastem - bo taki tort, choć przepiękny, jest niestety strasznie suchy, słodki, ciasto jest twardawe, a dekoracja to cukrowy kamień (coś jakbyś gryzła wielkanocnego baranka z cukru ;) ). Tak więc - co kto lubi, albo z kremem - dla większości, albo bez kremu - dla Pana Młodego. Opcja z tortem babeczkowym chyba będzie najbardziej demokratyczna. Pokroi mały torcik z kremem, a zje sobie babeczkę bez kremu. Aha - torty "w stylu angielskim" to nie to samo co "torty angielskie". Tort "w stylu" jest kremowy, ma jedynie naśladować wygląd klasycznych cukrowych tortów bez kremu.

Gość gość
A to na własnym weselu najważniejsze jest żeby się najeść ciasta?

Gość gość
tyle lat z nim jesteś i dopiero teraz się dowiedziałaś, że nie lubi kremów w tortach? Na co Ci ślub jak Ty nic o nim nie wiesz, mimo tylu lat

Gość gość
Nosz k***a to ja ci współczuję :D pan nie lubi pan nie będzie jadł :D gratulacje :D

Gość Banszi
Przecież jest mnóstwo rodzajów tortów (mowię o weselnych, bo kwestia słodyczy na przyjęciu to chyba nie problem - ciasta przecież sa rożne... Murzynki, makowce, piaskowce i wiele innych...). Ostatnio popularne sa torty z musow, o smaku tiramisu... Ostatecznie pan młody moze jedynie skubnąć ze względu na tradycje. Większość gości na pewno nie pogardzi dobrym tortem z kremem i beda zadowoleni - a chyba głownie o to chodzi.

Gość gość
wlasnie - sa rozne torty - , pzrynajmniej jedno peitro mzoe byc bez kremu - makowy, z bita smuetana, kaimakowy. A tort angielski to straszne swinstwo,nie wiadomo, po co przygotowywac, mozna rownie dobrze ze styropianu:)

Gość gość
a co za problem zamowic tort na bazie bitej smietany??? lekki. nieslodki..?