Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sport po cesarce proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do dziewczyn po cesarce, które uprawiały sport. Jak szybko zaczęłyście biegać i/lub jeździć na rowerze? przed ciążą byłam raczej aktywna - 3x w tygodniu po 2 h roweru a oprócz tego jogging raz w tyg. no i szybki marsz raz w tygodniu. W zimowe miesiące sportu było mniej. Jestem 7 tygodni po cesarce i skręca mnie z braku ruchu. Marzę o tym by wrócić do ćwiczeń. Nie chcę czekać do wiosny :(

Gość gość
miałam 3 cc, po każdej wyszłam w 4 dobie i od razu na długi spacer z dzieckiem. Po ostatniej to w 5 dobie poszłam na rower, ale ja to jestem taki ewenement ;)

Gość gość
ja po cesarce zaczełam ćwiczyć w 4 miesiącu i w śluzie zauważyłam ślady krwi (mam na myśli brzuszki) więc przestałam dopiero teraz w 9 miesiącu po cc nic mnie nie boli np. po bieganiu

Gość gość
gościu 15:11 w jakim odstępie czasu miałaś cesarki?

Gość gość
Ja wróciłam do pływania po 1,5 miesiąca - ale tutaj była kwestia pełnego wygojenia się rany z zewnątrz. Lekkie biegi były już 3 tygodnie po, choć pierwsze 2 tygodnie ledwo mogłam wstać z łóżka - musiałam się przekręcać na bok, potem nogi na dół i dopiero wstawałam. A potem nagle w ciągu kilku dni wszystkie dolegliwości przeszły. Na rowerze pierwszy raz jechałam 3 miesiące po cc, ale to dlatego, że cc miałam w grudniu i do marca nie było pogody na rower :)