Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

23 lata mówią do mnie na TY

Polecane posty

Gość gość

Prawo jazy - facet koło 40stki, mówi do mnie na ty, jest to koszmarne, bo ja nie pytał się nawet czy może, ja się czuję niekomfortowo, na studiach wszyscy wykładowcy mówią do mnie pani, nawet jak mam z kimś zajęcia któryś rok!!! Ja mówie do ludzi po 18 rż pan/pani, przecież inaczej nie wypada!!! Dopóki się nie przedstawię i nie pozwolę mówić na ty, to nie można tak robić! Powiem wam szczerze, że boję się że ten facet jest jakimś zbokiem, nie jeżdże z nim samochodem, ale on dzwoni i mi ustala jazdy, albo mówi jak mam coś załatwić i każe mi dzwonić z każda sprawą. Czuję sie okropnie, że go znów spotkam, ale może wyolbrzymiam...nie wiem

Gość gość
Przesadzasz Pani Wysokość...

Gość gość
Następna królewna. Ja mam 35 i wole jak mi mowią na Ty, niezależnie od wieku.

Gość gość
marne prowo 2/10

Gość gość
Najgorsze, że to nie prowo tylko prawda. Ja nie lubię jak ktos tak do mnie mówi, trzeba zachować dystans wobec nieznajomej osoby... Jeszcze jak jakaś starsza babka tak do mnie mówi, czy ludzie w moim wieku to ok. Ale podstarzali faceci, którzy widze jak się wb mnie zachowują, bo przecież miałam z nim do czynienia nie raz, to mnie mdli.

Gość gość
obyś miał rację, wolę być gówniarą... przepraszam może histeryzuję, ale sie nasłuchałam od koleżanek takich historii, że panikuję...dobra wierzę, że wyolbrzymiam w zyciu, ale i tak wolę żeby mówić do mnie PANI. Psychicznie jestem już STARA

Gość gość
Mi tam to schlebia Miałam już około 40tki i byłam świeżo po urodzeniu dziecka, kiedy po moim dealerskim osiedlu w centrum miasta kręcili się tajniacy w wieku około 25lat i wypytywali o wszystko Idą z naprzeciwka uśmiechają się do mnie i pytają grzecznie,,nie widziałaś może...bla bla bla?"-Naprawdę poczułam się jak małolatka:D!

Gość gość
psychicznie to Ty nie jesteś STARA tylko UPOŚLEDZONA

to dlaczego piszesz to tutaj zamiast jemu powiedzieć że Ci to przeszkadza?? albo też zacznij mu mówić na 'ty', jaki problem ? :)

Gość gość
dziś dodam jeszcze że gdyby wtedy powiedzieli do mnie ,,pani" zatrzasnełabym im drzwi przed nosem bo akurat do swojej bramy wchodziłam! Albo wtedy tak dobrze wyglądałam albo tajniacy są perfekcyjnymi psychologami!

Gość gość
Prawda jest taka że jak ktoś ma niższy status społeczny i powie do nas na ty to czujemy się urażeni bo każdy z nas chce być lepszy od drugiego!

Gość gość
Przede wszystkim to smarkula jeszcze jesteś a dodatkową na Panią to trzeba mieć maniery , bo same aspiracje to za krótko :P

Gość gość
Zapuść brodę, w moim przypadku pomogło.:classic_cool:

Gość gość
ja mam 24 - do mnie też. wyglądam na mniej bo mam dziecinną twarz