Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bóle podbrzusza jak na okres 38 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam pewien problem od rana. Tydzień temu byłam u swohego gina i powiedział ze mam juz lekkie rozwarcie. Skurcze mam od kilku dni ale przechodza. Jednak dzisiaj mija 38 tydzień i od rana boli mnie brzuch jak na okres. Zaczyna mnie to martwić. Czy to normalne ?? Z góry dziekuje za pomoc :*

Gość gość
Zna ktos odp ? Bo mam podobnu problem

Gość gość
Zwróć uwagę na częstotliwość skurczy. Co ile się powtarzają?

Gość gość
ja jestem w 40 tygodniu ciąży i też to mam. To normalne, końcówka ciąży :) Dopóki nie odchodzą wody i nie ma regularnych skurczów, to nic się nie dzieje.

Gość gość
jesli bol sie nasila i nie zmniejsza sie po wzieciu prysznicu to moze byc poczatek porodu musisz sie teraz obserwowac czy to sa skurcze i jak co mierzyc czas miedzy jednym a drugim ale spokojnie ja też urodzilam w pierwszym dniu 38 tyg wiec ciaza jest donoszona tylko ze mi odszedl czop i wiedzialam no i skurcze

Gość gość
czemu wyznacznikiem sa odchodzace wody na 5 moich znajomych zadnej nie odeszly lacznie zemna musieli przebijac

Gość gość
Wody nie zawsze odchodzą, mi przebili pęcherz płodowy w szpitalu.

Gość gość
najwazniejsze sa skurcze co ile i jak dlugo trwaja i tak jak pisali wez prysznic czy ustanie

Gość gość
oczywiście, ze wody nie zawsze odchodzą! Napisałam, że należy zbierać się do szpitala wtedy, gdy: albo skurcze są w regularnych odstępach czasu, albo gdy odejdą wody.

Gość gość
no mi tez zaczelo sie od boli jak na okres + czop i po czopie wiedziałam ze to juz bo niestety cala ciaze bolal mnie brzuch(ciaza zagrozona) no ale bol sie nasilal i wtedy wiesz ze to juz

Gość gość
a czy jak odszedł wam czop, to od razu wiedziałyście, że to to? czy bardzo się różnił od zwykłej wydzieliny? ja się cały czas przyglądam dokładnie, oglądam wkładkę, nic "podejrzanego" na razie nie widziałam...

Gość gość
Skurcze mialam wczoraj a dzisiaj tylko ten bol brzucha jak na okres :( czop raczej tez nie odszedl. Przynajmniej nie zauważyłam. I czasami zdarza ze mam zolty śluz. Mowilam o tym ginekologowi ale dal mi tylko luteine ba tydz a sluz byl dalej taki sam.