Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

10 lat w konkubinacie czy pora coś zmienić

Polecane posty

Gość gość

Ona 30 lat on już 35 i 10 lat razem mieszkają, proszę o szczere odpowiedzi

Gość gość
Skoro dało radę 10 lat, to da radę i kolejnych tyle. Po cholere ci papier i tak już wchodzicie w etap przyzywczajenia i obojętności, bez ślubu będzie taniej sie rozstać.

Gość gość
ja po 9 latach konkubinatu dojrzałam do decyzji o ślubie. Jeśli tego nie czujesz w środku to nie warto nic zmieniać

Gość gość
Mi się oświadczył po 8 latach razem i 6ciu konkubinatu, oświadczyny przyjęłam, ale minęły kolejne trzy lata, a mi się ślubu zupełnie odechciało. Da się żyć bez tego, szkoda mi kasy na ciuchy, obrączki i opłate w urzędzie. Po co to.

Gość gość
u nas zaręczyny były po 7 miesiącach znajomości a ślub po 9 latach:)

Gość Sówka Orzechówka
gość dziś ja po 9 latach konkubinatu dojrzałam do decyzji o ślubie. Jeśli tego nie czujesz w środku to nie warto nic zmieniać - Cześć, możesz powiedzieć o tym coś więcej? Bo ja po 6 latach powoli do tego dojrzewam i zastanawiam się, jak o tym pogadać...

Gość gość
Sówka zaręczyny u Was były? My się zaręczyliśmy po 7 miesiącach znajomości. Po 9 latach pewnego wieczoru powiedziałam narzeczonemu,że chciałabym już być jego żoną,ucieszył się i planujemy ślub

Gość Sówka Orzechówka
Nie, bo widzisz, ja przez długi czas sama nie chciałam ślubu.

Gość gość
a co partner myśli na temat ślubu?

Gość Sówka Orzechówka
Trudno powiedzieć, kilka lat temu też go nie chciał. Może coś się zmieniło. Planuję z nim o tym porozmawiać. Tylko zastanawiam się, jak to zrobić, żeby nie czuł się osaczony i postawiony pod ścianą.

Gość gość
Zapytaj wprost,co o tym myśli. Powiedz,że chciałabyś zostać jego żoną,że minęło już kilka lat i jesteś pewna,że to ten jedyny. Niema co tego ukrywać bo za kolejne 6 lat będziesz żałowała,że nie powiedziałaś o swoich pragnieniach

Gość gość
My wzięlismy ślub właśnie po 10 latach. Zaręczyny były 5 lat temu, ale jakoś tak wyszło że temat slubu odszedł na dalszy plan. Do tego pojawiło się dziecko i wydatki z nim związane (jest chore). Decyzja o zawarciu związku małżeńskiego zapadła dość spontanicznie (skutek romantycznej, walentynkowej kolacji).Planowaliśmy skromny ślub cywilny, bez wesela. Jednak rodzina zasponsorowała nam imprezę i wyszło dosć hucznie ;-)

Gość gość
sówka spadaj z mojego tematu na swój-dziecinny

Gość Sówka Orzechówka
Zapytam, w końcu to najbliższa osoba. Nie denerwuj się.

Gość gość
ale po co ? Skoro jest ok. czy nie jest ? od 6 lat zyje w konkubinacie (nie cierpie tego slowa) i nie mam parcia na slub :P

Gość Sówka Orzechówka
Nie ma jednakowej drogi życia dla wszystkich, zależy od ludzkich pragnień. Czy autorka ma wewnętrzną potrzebę zmiany, czy nie.