Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

goraczka u niemowlaka nie chce spasc! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem z 6 miesieczna córka. Od 3 dni ma temperature 39. po podaniu nurofenu nie chce spasc. sadziłam, że to 3-dniowka ale dzis doszła biegunka . Byłam u lekarza ale kazal dalej podawac czopki. Martwi mnie to. Dodam , ze mała 2 tygodnie temu przechodzila salmonelle, czy to moze byc nawrót? Pomozcie prosze bo nie poznaje wlasngo dziecka

Gość gość
idz na ostry dyzur, lub do innego lekarza, lepiej sprawdzić dwa razy co się dzieje, ogólnie niemowlęta mają często w razie infekcji wysoka temp i ciężko ją zbić, ale to właśnie oznaka ,że organizm walczy. Zrób chłodną kąpiel lub chłodne kompresy na stópki i czoło. Mimo wszystko dobrze by było jeszcze skonsultować to z kimś, może być właśnie ostry dyżur, powiedz, że maleństwo ma gorączkę której nie możesz zbić.Wspomnij o salmonelli nic nie mów o lekarzu.

Gość gość
umowilam sie z innym lekarzem na 17, zobacze co powie. Chlodne oklady robilam - nic nie daja. Jak wroce od lekarza to zrobie chlodna kapiel

Spróbuj chłodnych kąpieli i chłodnych okładów na stópki i główkę a jak to nie pomoże to jedź na pogotowie. Dawaj dziecku wodę do picia, żeby się nie odwodniła. Po kilks małych łyczków, ale często.

Gość gość
wode do picia daje ale nie jest chetna, wezmie 2 łyki i ma dosc. troche sie boje zrobic ta chlodna kapiel, bo ma do tego katar (dosc mocn harczy ) no i ciagle by spałą. Choc normalnie nalezy do niemowlakow tycch bardzo zywych