Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciemne plomby

Polecane posty

Gość gość

Mam 3 plomby założone 15 lat temu. Wszystko ok, tylko, że to plomby starego typu te ciemne. Chciałam je wymienić na nowocześniejsze. I to ZONK. Dentysta odradza, że stare są bardzo trwałe nawet 60 lat, a te nowsze max 10 lat. Ale powiedział, że decyzja należy do mnie. Co zrobić? Zostawić? Plomby mam na siódemkach i szóstce.

Gość Pauuulla24
mój dentysta powiedział mi to samo. Plomby miałam zakładane przed 20-tym rokiem życia. Chciałam zmienić na białe. Po zrobieniu prześwietlenia lekarz stwierdził, że nic się nie dzieje z zębami i szkoda je ruszać. Bo przecież po wyjęciu plomby będzie musiał wyborować, wyczyścić itd., a to na pewno powiększy dziurę. Także ja się wstrzymałam. Też mam w szóstce i siódemce, także z tyłu i nie widać. No chyba że będę się śmiać pełną gębą :)

Gość gość
no jasne plomby są droższe. ale ciemnych zaden normlany dentysta nie nalozy na przednie zeby. Ja mam na 6 ciemne plomby i nie narzekam. Teraz na 3 cos mi sie robi i ide do http://dentarama.pl/dw-oferta.html i zobaczymy co powie mi dentysta.

Gość gość
rany jak mnie w******ja palanty co reklamuja tu nedzne gabinety :o

Gość gość
zostaw stare bo dobre , te nowe to o kant d**y....:D