Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia96

Nie mogę jeść nic twardego po plombowaniu!

Polecane posty

Witam. 31 lipca byłam u dentysty z malutką dziurką którą poczułam dzień wcześniej podczas jedzenia czekolady. Przy plombowaniu nic nie czułam, zawsze biorę znieczulenie miejscowe. Po 30min ząb był gotowy więc poszłam do domu. Kiedy znieczulenie powoli przestawało działać zaczęło mnie dziwnie boleć. Nie wiem czy to czasem nie było przez nową rzecz, nawet nie wiem jak to nazwać. W połowie plombowania dentysta dosłownie przykręcił mi coś do zęba! Nie bolało, nawet tego nie czułam (chyba zadaniem tego miało być oddzielić dziurawego od zdrowych ząbków), ale kiedy mi to odkręcał myślałam że wyrwie mi tego zęba z korzeniami! Od tego czasu nie potrafię ugryźć bułki moją górną piątką. Myślałam że po paru dniach to przejdzie, ale za chwile minie miesiąc a ja nie potrafię jeść niczego twardego prawą stroną. Za parę dni ide robić zęba po lewej stronie i jak będzie tak samo to już nic nie zjem! Macie jakieś pomysły co zrobić ? Miał ktoś taki sam problem ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
koniecznie idz z tym do dentysty

Gość gość
Skoro Ci przykręcił coś do zęba, to miałaś w nim nie maleńką dziurkę, tylko lej po bombie. To zapewne była formówka czy jak to się tam nazywa. A skoro tak bardzo Cię boli, to pewnie już do miazgi doszła próchnica i być może ząb jest do zatrucia.

Gość gość
Dentysta zakładał ci formówkę na zęba, żeby go odbudować. Musiałaś mieć duży ubytek. Jak nadal boli, to jest coś nie tak. Po takim czasie powinno się ustać i uspokoić wszystko. Możliwe, że ząb będzie do kanałowego leczenia mimo jego pracy, zrób prześwietlenie i idź nie z następnym zębem do niego a z tym. Zgłaszaj reklamację i niech poprawia.

Gość gość
Miałam podobnie, ze ząb mnie bolał przy gryzieniu po leczeniu kanałowym. Nawet zadzwoniłam do dentyzsty, że może jest coś nie tak. Okazało sie ze może mnie boleć nawet miesiąc i tak się własnie stalo :)

Gość gość
dokładnie lepiej iśc i zapytać czy wszystko jest ok. Bo różne rzeczy mogą się dziać. Ja tez ostatnio byłam na zakładaniu plomby w http://dentarama.pl/dw-oferta.html ale po odejsciu znieczulenia wszystko wróciło do normy.

Gość gość
jestem asystentka stomatologiczna i tylko marni lekarze nie majacy pacjentów musza sie w tak beznadziejny sposob reklamowac......