Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spaghettiii

Jakie prawa ma kurator

Polecane posty

Gość Spaghettiii

Witam wszystkich.Trzy lata temu miałam dziwną sytuacje.Otóż odwiedziła mnie Pani kurator.Wpuściłam ją do domu.Obejrzała każdy kąt.Zapytałam o co chodzi.Wyjaśniła mi,że otrzymała anonimowy donos o rzekomym zaniedbaniu dziecka.Co było historią wyssaną z palca.Ta sytuacja na szczęście skończyła się dobrze.Ale nie o tym.Zastanawiam się od jakiegoś czasu jakie prawa ma taki kurator?Dziwne było dla mnie,że przeprowadzała ze mną wywiad na każdy możliwy temat.Pytała dosłownie o wszystko.Druga sprawa.Nikt chyba nie lubi jak mu się zagląda w każdy kąt w domu.Czy miałam prawo odmówić i jej nie wpuścić do domu?Co zrobić jeśli sytuacja by się powtórzyła?Czy anonimowe donosy to zniesławienie?Wiem kto mógł to zrobić,ale to nie ważne.Za rękę nie złapałam,więc nic nie udowodnie tej osobie.Jednym słowem każdy z nas może wymyślić jakąś bzdurę na nielubianą sąsiadkę czy koleżankę i iść z tym do sądu?A przy okazji zrobić komuś na złość?

Gość gość
Miała ze sobą jakis nakaz ? Na pewno była to kuratorka a nie pani z Opieki Spolecznej ?

Gość Spaghettiii
Kuratorka,nic nie miała.

Gość gość
to po kiego ją wpuszczałas jak nic nie miała? Może to była jakaś złodziejka? Wszystkich tak wpuszczasz jak leci?