Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzić sobie z dorastającymi dziećmi?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od 3 lat jestem samotnym ojcem dwóch córek. Jedna jest jeszcze mała ( 5 lat) ale druga obecnie wchodzi w wiek dojrzewania i szczerze to coraz częściej zaczyna się buntować. Czy znacie jakieś metody wychowania ? Jak radzić sobie z wybuchami złości ?

Gość gość
tylko spokojem i rozmowami. Ustal jakies dni kiedy razem siadacie do rozmów o wszystkim i o niczym. Spróbuj takie ataki złości traktowac z humorem to rozładuje napiecie i nie ustawi cie w roli starego zgreda. Nie oceniaj badz lepszym słuchaczem niz mówcą a jak z czymś sie nie zgadzasz mów zawsze w formie "ja uważam..." wybór zostaw dziecku. Mam 3 nastolatków teraz w domu...istna masakra chyba przy niemowlakach było mniej roboty :O

Gość gość
Trzeba być stanowczym,konsekwentnym i czujnym bo to "głupi" wiek.Powodzenia :)

Gość otereka
Na pewno nie ma na to jednej odpowiedzi. Każde dziecko jest inne, wymaga innego postępowania. Sam znasz swoje córki,. Jeśli jestes z Warszawy to mogę Ci doradzić,ze w tym gabinecie psychologicznym : http://www.sensity.pl/rozwoj-osobisty-szkolenia-i-warsztaty-w-warszawie-sensity-pl/coaching-dla-ojcow/ Jest prowadzony coaching dla ojców. Jeśli masz chwilę wolnego czasu to warto ponieważ tak naprawdę to na jakich ludzi wyrosną Twoje córki zależy właśnie od Ciebie.