Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Clc

Podwójne obywatelstwo PL NL dla nowrodka i 2 latka

Polecane posty

Gość Clc

Witajcie, mam prośbę i pytanie do zorientowanych w temacie. Jestem w związku z Holendrem- nie jesteśmy jeszcze małżeństwem, ślub w planie - mam 2,5 l. synka - obywatelstwo polskie - a za miesiac urodzę w Polsce córeczkę i moje pytanie : - jak to jest z nadaniem podwójnego obywatelstwa ? dzieci uznane będą przez ojca w PL ( musi być tłumacz przysięgły). Czy orientuje się Ktoś z Was, jakie kroki powinniśmy czynić dalej w NL ? z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość gość
Pomoże Ktoś ?

Gość gość
debil zrobil ci dzieciaka ? holender i nie moze sie dowiedziec ?

Gość Clc
daruj sobie swoją debilną wypowiedz i idź szczekać gdzie indziej ! Typowo polskie...

Gość gość
no ale w sumie to prawda, przecież to żaden problem dla Twojego partnera żeby się dowiedzieć, o ile wiem to musicie iśc do gemeente i tam załatwiać wszelkie formalności

Gość gość
to zaszczekaj to po holendersku do swojego ciecia holenderskiego. do ubikacji tez z nim chodzisz i pomagasz mu rozpinac rozporek ?

Gość Clc
a może sama chcę się zorientować...co Was boli ? nie możecie pomóc, to zmiencie temat, nikt Was tu nie zapraszał, żeby jadem bluzgać !

Gość gość
17:06 - niestety mam większe ambicje, niz ty

Gość gość
napisałam Ci o gemeente, zamiast "dziękuję" czytam obelgi, więc jak widać "typowa Polka"również z Ciebie

Gość gość
kazdy widzi ze jadem to ty zaczelas bluzgac, ciezko przyjac prawde na klate ?

Gość Clc
Dziekuję za poradę o gminie.

Gość Clc
17:10 - a w czym Ty masz problem ?

Gość gość
no to teraz lap za telefon i dzwon do tego niedorozwinietego holendra, zeby wiedzial gdzie isc :D

Gość gość
17:10 - a w czym Ty masz problem ? x x Problem to ty masz i to niemaly dzidzia, zajsc w ciaze z niedorozwojem to smutna sprawa :)

Gość Clc
17:14 - jeśli tym sposobem ci ulżyło, to bardzo się cieszę :) przynajmniej temat się aktualizuje i może Ktoś normalny rzeczowo się wypowie :) pozdrawiam

Gość Clc
17:16 - nie twoja sprawa z Kim zachodzę w ciążę ! Idź leczyć swoje kompleksy gdzie indziej !

Gość gość
idzie się do gminy i tam załatwia się wszelkie sprawy z rejestracją dziecka

Gość Clc
17:20 - dziękuję za odpowiedź. Z tego, co udało mi się wyczytać sprawa z obywatelstwem jest trochę skomplikowana, w NL nie można mieć podwójnego obywatelstwa - poza Maroko, ale to inny temat - i stad zwróciłam się z pytaniem do osób, które być może miały podobne doświadczenia.

Gość gość
Cos mi sie zdaje ze ten holender to raczej czerniawy albo w kolorze kakao, rozumiem desperacje autorki i jej zolc. wyrazy wspolczucia, nara.

Gość Clc
17:24 - no i jak ci się tak wydaje i dzięki temu jestes szczęśliwsza... żenada

Gość Clc
Tak, jak pisałam na początku, bardzo proszę o sensowne wypowiedzi osób zorientowanych w temacie. Pozostałym życzliwym dziękuję za uwagę i podnoszenie tematu :)

Gość gość
gość dziś Cos mi sie zdaje ze ten holender to raczej czerniawy albo w kolorze kakao BINGO ! :D

Gość Clc
Owszem, pochodzi z Maroka, nie wstydze sie tego, dlatego ma problemy z dowiadywaniem sie, bo slabo zna holenderski. Dalej jestem otwarta na odpowiedzi i podrzucanie tematu :)

Gość gość
co Ty chrzanisz, że nie można mieć podwójnego obywatelstwa, oczywiście że można, nawet Maxima je ma! A Wy macie czas do 7 urodzin Waszych dzieci na załatwienie tego, bo potem trzeba robic badania dna. Tu masz adres, pod którym można uzyskać informacje:voorlichting@ind.minjus.nl

Gość gość
no to nie jesteś w związku z Holendrem, tylko z Marokańczykiem, a to jednak ogromna różnica

Gość gość
Holender ktory nie zna jezyka :O Poza tym to nie choleder tylko marokanczyk ! Fujjj :O

Gość Clc
17:32 - oczywiście żenujący podszyw...czego jeszcze się chwycicie , tak was boli mój temat ? nikt was tu nie zapraszał i nie trzyma !

Gość Clc
17:34 - dziękuję za wypowiedź, widocznie jaieś bzdury wyczytałam :)

Gość Clc
17:38 - a gdzie ty to wyczytałaś...? znając życie przeczytałaś moją wypowiedź bez tej cięzkiej umiejętności zrozumienia tekstu...

No to teraz odważne niezalogowane możecie wykazywać się w podszywach i innych bzdurach :)