Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowa praca

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie mam pytanie odnośnie pracy jako niania a więc ma 19 lat,uczę się zaocznie i mam problem w znalezieniu pracy,znalazłam dziś ogłoszenie o prace jako niania-zadzwoniłam i umówiłam się na spotkanie.. dodam też,że bardzo lubię dzieci tyle,że nie wiem czego powinnam się spodziewać,jakie pytania mogą mi zadać itd ktos coś ?

Gość gość
Mogą pytać o nałogi (czy palisz), może ich Twoje doświadczeni z dziećmi interesować (zawodowo i prywatnie). Czy jesteś dyspozycyjna, mobilna. Czy ewentualnie potrafisz poradzić sobie w sytuacji kryzysowej. Np jak mały coś połknie, albo wsadzi do ucha. Siądź i pomyśl, co mogłoby Ciebie interesować, gdybyś chciała zatrudnić kogoś do opieki nad swoim dzieckiem.

Gość gość
ale ja nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji ;/boje się tej rozmowy ;/

Gość gość
Musisz wiedzieć. Najlepiej na pogotowie jechać, żeby wyjęli, jeśli jest głęboko. No i do rodziców też trzeba. Ogólnie poczytaj na necie co robić w tego typu sytuacjach. Przy dzieciach się zdarza. Ja jakbym miała kogoś zatrudniać, to chciałabym też żeby taka opiekunka zajęła się moim dzieckiem przez jakąś godzinkę, zanim bym ich zostawiła, żeby zobaczyć jak się zajmuje, czy ma podejście do dzieci, w jaki sposób go traktuje.

Gość gość
właściwie to jest moja pierwsza rozmowa i bardzo się boje i stresuje ;/

Gość gość
Dasz sobie radę. Musisz pokazać, ze jesteś odpowiedzialna. Że nie będziesz olewać tego dziecka. No i serio, warto wiedzieć co robić w razie czego. I pamiętaj, żeby ustalić z rodzicami jak z karmieniem, nawet jeśli mama zapomni Ci powiedzieć czym nakarmić, to lepiej i tak się dopytaj. I nie rób niczego na co nie pozwalają rodzice dziecka, bo bardzo możliwe, że i tak sie dowiedzą. ;)

Gość gość
dziękuje za odpowiedź,faktycznie masz racje dziecko w wieku 3 lat może dużo powiedzieć,ale też pewnie nie mam szans..na pewno też zgłoszą sie kobbiety z wiekszym doświadczeniem

Gość gość
Niekoniecznie. Możesz mieć szczęście. Poza tym. Może i 50letnia kobieta ma doświadczenie, ale to młoda dziewczyna jest w pełni sił witalnych żeby biegać za tym maluchem, który jest w tym wieku bardzo żywy. Trzeba się schylać cały czas. No i jesteś świeża, nie wypalona jeszcze, nie zmęczona tym wszystkim. Bądź pozytywna na rozmowie. Uśmiechaj się, ale też staraj się pokazać, że jesteś odpowiedzialna i słuchaj co mówią rodzice, żeby widzieli, że uważasz, a nie jesteś typem wiecznie rozkojarzonej. ;) Trzymam kciuki.

Gość gość
kurcze.. dziękuj***ardzo podniosłaś mnie na duchu :) dam z siebie wszystko

Gość gość
Dostałam prace ! ale się ciesze :D