Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość5693939

Pomocy co mam zrobić ! Jak pomóc?

Polecane posty

Gość gość5693939

Dziś siedziałam na ławce czekając za kolezanka i szedł taki pan o lasce ,widać że strasznie ciężko było mu sie poruszać ,wyglądał na bardzo starego i miał takie baaardzo smutne oczy .Pisałam z kimś na telefonie wiec tylko zerknełam na niego i wzrok od razu w telefon ,jednak on zatrzymał sie naprzeciwko mojej ławki ,ja odrazu podnisłam wzrok a on zaczał cos do mnie gadać tak miło że ładna pogoda i wgl i ze zazrosci mi tego ze jestem młoda zdrowa itp a potem powiedział ze ma 93 lata i zaczał mi opowiadac jak to było podczas wojny , z grzeczności słuchałam i przytakiwałam i nagle zmienił temat pokazał na najbrzydsza kamienice i powiedział ze tam mieszka ale ze nikt go nie chce że córka krzyczy na niego ,bije go i ze chce go dodac do domu straców ,że mówi mu takie okropne rzeczy i wgl że cała todzina mówi mu zeby jak najszybciej umarł itp i nagle zaczął płakać......serce mi sie krajało myslałam ze tez sie zachwile popłacze nie potrafiłam wydusic słowa .Widziałam ze nie jest pijany ,nie bylo od niego czuć zadnego alkoholu , był ubrazy w czyste ale stare wynoszone rzeczy ,nie był to jakis menel .Patrzałam tak na niego i nie wiedziałam co powiedziec wiec powiedziałam ze mu wspolczuje a on zaczał plakac jeszcze bardziej po czym zaczał nucic piosenke wojenna pod nosem i poszedł prosto .Totalnie mnie zatkało to bylo takie dziwne ,potem zaczełam płakac ale nagle pomyslalam sobie ze ten pan moze byc chory na np. Alzheimera lub inna chorobę .Co o tym sądzicie ?:(

Gość gość
Wow.tez bym pewnie była w szoku ..tez jestem wrażliwa na takie coś może go odwiedź w tej kamienicy kup mu czekoladę czy coś :) napewno sie ucieszy jeśli Cie pamięta..przy okazji obczaisz czy jest taka sytuacja w domu jak opowiadał bo jesli tak to musisz mu jakoś pomoc..jesli Cie nierozpozna to powiesz jego córce ze Cie zaczepil i rozmawialiscie i ze chcialas go odwiedzić by było mu miło..zrozumie to napewno jak żyje z nim tyle lat pod dachem..

Gość gość
a daj sobie dziewczyno spokój.... jest stary, to normalne. Nawet jesli jest chory. Nie bedzie nawet wiedział, że ktoś cos do niego mówi. Zajmij się sobą, a nie bawisz się w matke terese.