Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj facet zwariowal chce nazwac dziecko Bożydar

Polecane posty

Gość gość

Moj facet zafascynowal sie dawnymi slowianskimi imionami, nawet byl na takim surwivalu w niby wiosce slowian no i uparl sie ze jego syn musi nosic imie dawnych slowan a oto jego propozycje ( to jest jego kompromis wybral kilka i pozwolil mi wspanialomyslnie wybrać ) Bożydar Lechosław Sędzimir Przybysław Gerard Mścisław jak dla mnie wszystkie propozycje to jakas masakra i krzywda dla dziecka powiedzialam ze predzej sie wyprowadzę niż takie imie będzie ale prada jest taka ze rodzina daleko a on mnie utrzymuje :( chyba wiec...Gerard nie brzmi źle?

Gość gość
Ja brałam po uwagę m. in. Gerarda, ale mąż chce inne imię.

Gość mkssammm
Facet Cię utrzymuje, rodzina daleko, ale to TY nosisz pod sercem Wasze dziecko, TY przez dziewięć miesięcy masz z dzieckiem najlepszy i nieprzerwany kontakt, TY będziesz rodzić w bólach, a więc to TY, nikt inny tylko TY masz tutaj decydujący głos! Nie pozwól się zahukać, tylko dlatego, że aktualnie facet Cię utrzymuje. To jest decyzja, w której matka powinna mieć decydujący głos! Ustąpisz w tak ważnej kwestii i za chwilę nie będziesz mieć nic do powiedzenia. Co to znaczy, że TYLKO Twój facet ma prawo głosu, a Ty możesz sobie wybrać tylko z jego typów? Też stwórz swoją listę kilku imion, porównajcie, wykreślajcie na zmianę ze swoich list, aż zostaną dwa typy i TY podejmij ostateczną decyzję. Teraz jest zafascynowany takimi imionami, ale fascynacje mają to do siebie, że mijają, a imię zostanie z Waszym dzieckiem na zawsze.

Gość gość
O losie :-o Sędzimir,Sławoj....

Gość gość
A moze Przemyslaw ? W sumie nie jest zle- Przemek ;-)

Gość gość
nie przemysław w przybysław :o tak z tą kartką to byłby dobry pomysł tyle, że już próbowałam i nie ma gadki ma być tak jak on chce. Ostatecznie to mam jeszcze 4 miesiące do porodu wiec zbieram na sekretnym koncie jakieś pieniądze i jak się dziecko urodzi pójde do urzędu rejestrować ( on nie bo pracuje caly czas) i może właśnie zamiast Przybysław będzie Przemek :)

Gość gość
I powiesz mezowi,ze widocznie pani w urzedzie zle zrozumiala i bedziesz miala Przemusia a nie Przebusia ;-)

Gość gość
Przebek? Przybek ? :-o i tak beda mowic Przemek ;-)

Gość dns
a morze Krzesimir, albo Radzimir- jak ci Dębscy? :) mi się podoba :) Z resztą moja córka też ma imię z dawnych czasów i jestem nieodmiennie zadowolona :D

Gość gość
imie sto razy lepsze niz jakis stachu,franek bądź antek

Gość gość
Jeszcze Radek jest fajne :) Nawet nie wiem, czy sama nie nazwałabym tak syna Radosław, Radek.

Gość gość
Boży/dar - jest ładne i może ojciec tak myśli powodzenia 🌻